Meniu Principal

La Hunedoara – peste 500 de elevi vor beneficia de infrastructură școlară modernizată

Valoarea totală a investiției este de 8.229.260 lei

O altă școală din municipiul Hunedoara va fi modernizată cu finanțare europeană, prin programul Regio-POR. Este vorba despre Colegiul Tehnic „Matei Corvin”.

Ieri, a fost contractat proiectul pentru „Reabilitarea/ modernizarea/ dotarea unităților de învățământ profesional și tehnic (licee tehnologice și școli profesionale) din municipiul Hunedoara – Colegiul Tehnic ”Matei Corvin”, corp școală 5 + atelier 2 practică”.

Este prevăzută reabilitarea unui imobil care găzduiește șase ateliere: auto, de electrotehnică, de lăcătușărie, prelucrări mecanice, sudură și tehnologic, precum și a biroului pentru maiștri, cu un regim de înălțime D+P+1 și 1.789 mp arie construită desfășurată.

Va fi înlocuită actuala învelitoare cu una din țiglă, se va reface șarpanta din lemn, vor avea loc lucrări de anvelopare, se vor reface finisajele interior-exterior și instalațiile interioare – electrice, sanitare și de încălzire, se va interveni la centrala termică etc.

Totodată, atelierele vor fi dotate cu echipamente specifice și va fi amenajat un teren multifuncțional pentru sport, prevăzut cu balon presostatic, care să poată fi folosit și în perioada rece.

Peste 500 de elevi vor beneficia de infrastructură școlară modernizată.

Valoarea totală a investiției este de 8.229.260 lei, din care 7.879.715 lei finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Perioada de implementare este de 33 de luni.