Meniu Principal

La complexul Aqualand Deva, va continua abordarea petrecerilor tematice

Au reînceput cursurile de înot, orele ţinându-se după-masa, contra-cost, ele fiind efectuate de către personal calificat. De asemenea, conducerea complexului acvatic va pregăti, pentru îndrăgostiți, un eveniment cu multe surprise și premii.

 Experiențe de neuitat – la complexul Aqualand Deva

În perioada sărbătorilor de iarnă, Complexul Aqualand Deva a adus aproximativ 179.000 de lei la bugetul local al municipiului Deva. De asemenea, din vânzarea biletelor la telecabină, care transportă turiștii la Cetate, au fost obținuți alți 53.000 de lei.

Potrivit reprezentanților administrației publice locale, un număr mare de turiști și localnici au ales să se relaxeze, în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, la  Complexul acvatic Aqualand. Astfel, un număr de 6.000 de persoane au trecut pragul complexului acvatic în perioada 24 decembrie 2019-7 ianuarie 2020.

În aceeași perioadă, respectiv 24 decembrie 2019-7 ianuarie 2020,  Cetatea Devei a fost vizitată de peste 3.100 de turişti care au folosit telecabina.

 Peste 45.000 de persoane au beneficiat, în 2019, de facilităţile complexului acvatic

Pe tot parcursul lui 2019 au fost încasări de aproximativ 3,9 milioane de lei. Peste 70 la sută dintre cei care au utilizat telecabina au fost adulţi, iar ceilalţi vizitatori au fost copii, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi care au acces gratuit. Cetatea a adus la bugetul local al municipiulului Deva suma de aproximativ 2,6 milioane de lei.

“De facilităţile complexului acvatic au beneficiat în 2019, peste 45.000 de persoane, iar încasările s-au ridicat la circa 1,3 milioane de lei. Ambele obiective turistice au adus, în anul 2019, la bugetul local al municipiului Deva, suma de aproximativ 3,9 milioane de lei. La începutul lunii ianuarie s-a trecut la orarul normal. Mai exact, complexul e funcţional luni: între orele 14:00 şi 22:00, de marţi până vineri: între orele 09:00 şi 22:00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10:00 şi 22:00.”,  spune Corinna Flavia Costea, şef Serviciu Baze Sportive şi de Agrement.

Turiştii şi localnicii au ales să îşi petreacă timpul liber în incinta complexului cu piscine acoperite

În 2019, Complexul Aqualand Deva a înregistrat un număr foarte mare de vizitatori. Un număr de 6.000 de persoane au trecut pragul complexului acvatic, în perioada 24 decembrie 2019-7 ianuarie 2020. Ziua cu cel mai mare aflux de turişti şi localnici a fost 2 ianuarie 2020.

Turiştii şi localnicii au ales să îşi petreacă timpul liber în incinta complexului cu piscine acoperite. Adulţi şi copii s-au bucurat de facilităţile bazei de agrement, majoritatea care au trecut pragul Aqualand-ului au ales să o facă la finalul săptămânii.

“Complexul acvatic este dotat cu şapte bazine de înot de diferite dimensiuni, atât pentru adulţi cât şi pentru copii, unul dintre acestea fiind dotat şi cu o instalaţie de generat valuri, tobogane, iar zona de şezlonguri are pardoseala încălzită. Clienţii mai au la dispoziţie la mezanin: zonă de relaxare, saună tunisiană, finlandeză şi de relaxare; grotă salină; cabinete de masaj, zonă terapie cu peşti exotici şi sală de forţă&fitness”, precizează Irinel Faur, directorul S.P.I.G.M. Deva.

Pentru posibile investiţii, și un plan concret, se aşteaptă alocările bugetare.

 

Maria Hogman