Meniu Principal

Iulius Firczak: Mă bucur că am putut relua actvitățile desfășurate de UCRR

“Pentru noi a fost foarte important că din luna martie am putut relua calendarul activităților desfășurate de Uniunea Culturală a Rutenilor din România( UCRR). Ridicarea restricțiilor ne-a permis acest lucru și practic am avut o vară intensă încărcată cu activități”.

Campionate de fotbal, tabere pentru copii și festivaluri

“ Anul acesta s-au reluat practic, conform calendarului stabilit, toate activitățile pe care în mod obișnuit, an de an, le desfășurăm sub egida UCRR. S-au realuat camionatele de fotbal atât local cât și național și au fost organizate tabere pentru copii. De asemenea s-au reluat toate spectacolele pe care noi le organizăm la nivel local și național, astfel încât să promovăm obiceiurile și tradițiile comunităților rutene. Am avut și  participări cu ansamblurile noastre artistice la evenimente  internaționale organizate în Croația, Serbia, Ungaria și Slovacia “.

Luna octombrie încheie calendarul evenimentelor culturale

 “ Odată cu venirea lunii octombrie se vor încheia aceste evenimente. Mai avem ca și manifestări Hramul Bisericii la Peregul Mare precum și câteva evenimente cultural-religioase în comunitățile noastre. Practic, calendarul evenimentelor mari s-a încheiat în vară. Pentru noi , comunitatea rutenilor din România este foarte important că în mare parte am reușit să finalizăm investițiile de la Peregu Mare. Odată finalizat acest proiect ne dorim să demarăm investiții în centre culturale pentru comunitățile noastre din Bucovina și Maramureș”, spune Iulius Firczak.