Meniu Principal

Iulius Firczak: Dragi ruteni, suntem într-un moment dificil pentru țara noastră

Criza sanitară cauzată de noul virusul SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19 este una gravă care va afecta întreaga lume și implicit și România pe o perioada mare de timp

Președintele țării, domnul Klaus IOHANNIS, a decretat stare de urgență pentru o perioadă de 30 de zile care poate fi prelungită. Guvernul ia măsurile necesare pentru a limita pierderile, dar totul depinde de cum reacționăm noi, cetățenii acestei țări.

Este esențial să respectăm toate regulile impuse de stare de urgență!

Să reducem la minim activitatea socială, să nu exagerăm cu proviziile, să cumpărăm cât este necesar, fără risipă și să ne păstrăm calmul.
Distanțarea socială este modul prin care putem să reducem numărul de îmbolnăviri până la finalizarea crizei și astfel vom limita numărul de decese. Dacă nu vom respecta regulile impuse de autorități și nu vom reduce activitatea socială până la finalul crizei mulți dintre noi vom pierde părinți și bunici. Ei sunt cei mai afectați de această boală COVID-19. Așadar mesajul pe care trebuie să-l distribuim este  stau acasă cu familia și am grijă de semenii mei. Oamenii în vârstă trebuie să stea acasă și noi să-i ajutăm cu cumpărăturile.

Confraților noștri plecați peste hotare le transmitem sănătate, suntem cu gândul la ei. Trebuie să aibă încredere că această criză va trece cu bine și ne vom revedea sănătoși. Dacă este obligatoriu să vină acasă, în România, să accepte autoizolarea pentru 14 zile și să o respecte cu strictete. Este pentru binele lor și al celor dragi care îi așteaptă acasă sănătoși. Am văzut pe rețelele sociale la unii dintre voi că ați acceptat acest lucru și sunteți în izolare sau ați depășit perioada. Vă felicitit pentru responsabilitate și suntem mândri de voi.

Un alt aspect important pentru a trece cu bine peste această criză este sanatatea mentală. Este greu să iți păstrezi echilibrul mental, optimismul și speranța când zilnic ești bombardat de știri false care se propagă pe internet. Sute de site-uri titrează în formulări alarmiste știri false sau informații trunchiate pentru a genera panică în rândul cetățenilor. Pentru a evita aceste stiri cititi de maxim trei ori e zi informatii despre criză de pe pagini de internet oficiale. Cea mai importanta sursa de stiri trebuie sa fie https://stirioficiale.ro.
Cu respect față de semeni, cu calm în fața isteriei mondiale și credință în Dumnezeu vom depăși acest moment greu pentru țara noastră cu pierderi minime.

Să ne auzim și să ne vedem sănătoși cât mai repede!