Meniu Principal

Irinel Faur: Încercăm să aducem culoare și frumusețe în orașul nostru

Campanie de curățenie și înfrumusețare a municipiului Deva

 Împreună cu cei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală, primăria face din Deva un oraş strălucitor

 În vederea întâmpinării primăverii, SPIGM Deva, a început lucrările de întreținere și înfrumusețare a spațiilor verzi de pe raza domeniului public al municipiului Deva. Incepând cu finalul lunii februarie se vor realiza lucrări specifice de întreținere: plantarea arborilor și arbuștilor decorativi, plantarea florilor și poziționarea jardinierelor florale stradale, reabilitarea zonelor de agrement și vopsirea sensurilor giratorii. De asemenea, Primarul municipiului Deva, Florin Oancea susţine că Proiectul „Deva frumoasă!“ continuă și oraşul va căpăta o nouă faţă, mult mai luminoasă şi mai colorată. „Am promis că vom face din Deva un oraş strălucitor şi ziua şi noaptea şi asta vom face”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Acțiuni pe care administrația locală le pune în practică pentru înfrumusețarea Devei

Sunt pregătite sute de răsaduri de flori, care să înfrumuseţeze străzile municipiului, campanii de curăţenie prin cartiere, de vopsire a gardurilor şi a bordurilor, plantări de copaci, montarea gazonului, acestea sunt principalele acțiuni pe care administrația locală le pune în practică pentru înfrumusețarea Devei.

“Odată cu venirea primăverii, SPIGM a demarat lucrările de curățenie și înfrumusețare a orașului. Într-o primă etapă, ce se va derula în lunile martie și aprilie, vom toaleta și vărui arborii stradali, din parcuri, precum și din spațiile de joacă pentru copii.

Primăria Deva a venit cu un nou concept și continuăm campania de înfrumuseţare a oraşului. Vom avea iluminat şi pentru zonele verzi. Regândim toate zonele verzi, astfel încât să avem mai multe aranjamentele florale. Începem cu zona din Micro 15, de pe strada M. Eminescu, de la magazinul Profi, până la biserica de acolo. Toate părculeţele din municipiu vor fi populate cu arbori, fiecare zonă fiind personalizată. Deoarece se pretează și la climatul din zona noastră, vom planta magnolia și bonsai chiar dacă până acum nu s-a mers pe aceşti arbori”, a  precizat Irinel Faur, directorul S.P.I.G.M. Deva.

Jardinierelor Flower Dome vor aduce mai multă culoare

Campania de curățenie și înfrumusețare a municipiului Deva continuă. În faţa statuii ecvestre a lui Decebal, anul trecut, în Deva au fost amenajate jardiniere Flower Dome în Piaţa Unirii, dar şi în Piaţa Victoriei.

Numărul jardinierelor Flower Dome se va înmulţi, în acest an, ca să aducă mai multă culoare municipiului. De asemenea, arborii uscaţi vor fi înlocuiţi cu alţii, maturi, cu înălţimi între trei şi cinci metri.

Vă reamintim că cetățenii municipiului Deva pot transmite către S.P.I.G.M. Deva sugestii, propuneri, sau opinii

“Cetăţenii oraşului se pot adresa Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva pentru prestarea unor activităţi economice cum ar fi: lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi şi lucrări de doborât arbori şi tăieri de corecţie pe domeniul privat care se vor executa pe cheltuiala proprie a solicitanţilor, după obţinerea avizelor şi acordurilor legale, producţie şi vânzare material dendro-floricol, închiriere maşini şi utilaje. Pentru posibile informații suplimentare şi comenzi de lucru ne puteți contacta la sediul S.P.I.G.M. situate în municipiul Deva, str. Axente Sever nr. 40 sau la numărul de telefon 0744 354 828 ”,  a precizat Irinel Faur, directorul S.P.I.G.M. Deva.

 

Maria Hogman