Meniu Principal

Intotero: O victorie clară pentru elevi și cultură

Proiectul de lege privind acordarea voucherelor culturale tuturor elevilor din România a fost adoptat ieri de Senatul României, urmând să își continue parcursul legislativ în Camera Deputaților.

 La începutul lunii iunie 2021, zeci de asociații de elevi, oameni de cultură, jurnaliști cereau expres reprezentanților Guvernului introducerea voucherelor culturale pentru elevi. Motivul este cât se poate de simplu: sprijinirea culturii și a educației de calitate în rândul tinerilor din Ramânia.

În acest sens, Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților i-a încurajat pe elevi să vină în Parlament și să facă cunoscută această inițiativă tuturor deputaților și senatorilor. La dezbaterea organizată în data de 16 Iunie a.c., cu tema „Vouchere culturale pentru elevii din învățământul preuniversitar”, principalii inițiatori: Petre STELIAN – scriitor, Liviu MIHAIU – jurnalist, Mircea DUMITRU – membru corespondent al Academiei Române și fost ministru al educației, Mircea MICLEA – fost ministru al educației, Florin IARU – scriitor, respectiv elevi, membri ai asociațiilor de elevi din România și parlamentari, au decis în unanimitate transpunerea ideii lor, într-un proiect de lege.

Natalia Intotero, Președintele Comisiei pentru Învățământ de la Camera Deputaților