În 2019, bugetul de pensii va fi pe excedent
La jumătatea mandatului deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, țara noastră a finalizat 88 de dosare aflate pe masa de lucru. Toate acestea în condițiile în care Opoziția și președintele României afirmau că Guvernul nu va fi capabil de acest mandat. Iată că este și chiar performează! Mai mult, România a închis, săptămâna trecută, dosarul dublului standard. Un real succes pentru țara noastră, dar și pentru țările din Sud-Estul Europei. Practic, această directivă înseamnă că cetățenii vor fi informați cu privire la un produs care poartă o etichetă și care în Vest are un standard și în Est alt standard. Noua decizie va proteja foarte mult consumatorul român.
Revenind la situația internă, rolul unei Opoziții este o critică constructivă. Din păcate, Opoziția noastră face circ, gălăgie, dezinformare și campanie electorală. Între cele mai contestate realități și cifre evidente sunt creșterea economică și stabilitatea țării. De curând, Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul de perspectivă stabilă al Romaniei. Țara noastră se situează printre primele state membre în UE din perspectiva avansului economic. Rata de creştere pentru primele 9 luni ale anului 2018 a fost de 4,2%, dublu avansului economic al Uniunii Europene de 2,1%. Această creştere se adaugă avansului de 7% înregistrat în anul 2017.
Opoziția ar trebui să ia o pauză în privința criticilor privind economia țării. O pauză mai mare de 15 minute, cât a fost șarada legată de infrastructură. Cât despre acest domeniu, dorim să le amintim faptul că marele Guvern tehnocrat a realizat zero kilometri de autostradă. De curând, Guvernul PSD a decis alocarea a 1,2 miliarde de euro pentru demararea lucrărilor la autostrada Târgu Neamț – Iași. Mai apoi, în această săptămână, Comisia Europeană a aprobat 4 proiecte mari de infrastructură, în valoare de 2,3 miliarde de euro, proiecte pregătite de ministerul Fondurilor Europene, condus de Rovana Plumb.
Ce mai spune Opoziția? Că România este nevoită să se împrumute pentru a plăti pensii și salarii? Iată că nu mai e cazul! În 2019, bugetul de pensii nu va mai fi pe deficit, ci va fi pe excedent. Adică banii care se colectează din impozitele pe salarii ajung pentru toate pensiile aflate în plată. Ba mai și rămân sume în plus. Pe vremea guvernului tehnocrat, deficitul la bugetul de pensii era de 1,9% din PIB, ceea ce înseamnă enorm. Măsurile luate de guvernul PSD au făcut ca acest deficit să scadă la doar 0,5%, în 2018, cu previziunea de a se transforma în excedent în 2019, ceea ce s-a și întâmplat.
Realitatea este că PSD chiar guvernează bine și are rezultate concrete pe care le simte fiecare român. Pentru PSD contează mai puțin profitul companiilor străine, atât de plânse de Opoziție, și mai mult măsurile directe pentru români.
Iar faptul că președintele țării s-a opus celui mai bun buget pe care România l-a avut în ultimul timp, cu un PIB estimat de 1.000 de miliard de lei, ar trebui să ridice serioase semne de întrebare asupra intențiilor unui om care ar trebui să fie un mediator și nu un factor de dezechilibru pentru societate.
Facem ce trebuie și îi asigurăm pe români de faptul că programele noastre vor continua să fie un sprijin real și constant pentru o viață cât mai bună.
Deputat Laurențiu Nistor,
Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara