Meniu Principal

Ilie Toma: Fiecare elev trebuie să aibă acces la educație în mod egal

Școlile își dechid porțile în 14 septembrie, iar dacă ghidul cu regulile speciale pentru condiții Covid, pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății, rămâne în forma actuală, unitățile școlare vor fi supuse unor mari provocări. Ghidul este aproape imposibil de pus în practică la nivelul multor unități de învățământ.

 Ilie Toma: PNL a guvernat catastrofal România

 Potrivit deputatului, Guvernul Orban ar trebui să ia aminte și să învețe din buna practică a autorităților locale și din soluțiile propuse de PSD.

 “Traversăm o perioadă grea, atât din punct de vedere sanitar, cât și economic și social. România nu are nevoie de noi experimente. În ultimele nouă luni de zile am văzut cu toții cum acestea au dus România în pragul dezastrului. PNL a guvernat catastrofal România. Au distrus economia. Au scăzut nivelul de trai și și-au bătut joc de copii și pensionari. Nu sunt capabili să administreze eficient nici România și nici comunitățile locale. Din acest motiv, atât elevii, cât și profesorii sunt îngrijorați de faptul că nu știu cum se vor desfășura cursurile în toamnă.

Românii trebuie să aibă siguranța că cei pe care îi aleg au grijă de sănătatea lor, de educația copiilor lor, de viața lor și dezvoltarea comunității din care fac parte”, transmite Ilie Toma, deputat PSD.

Ilie Toma: Guvernul Orban lasă în afara sistemului de învățământ mii de copii, cărora nu le asigură tabletele necesare

 Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că este obligatoriu ca şcoala să înceapă pe 14 septembrie în şcoli cât mai bine pregătite pentru situaţia generată de pandemia de Covid-19.

“Viceprim-ministrul Turcan spune că școala este obligatorie, dar guvernul său lasă în afara sistemului de învățământ mii de copii, cărora nu le asigură tabletele necesare; în plus, refuză să dea măști gratuite pentru toți elevii și profesorii.

Fiecare elev trebuie să aibă acces la educație în mod egal, trebuie să aibă un dispozitiv conectat la internet pentru a putea accesa orele online. Însă mii de copii din localitățile unde se aplică scenariul roșu și școala se face doar online nu au niciun dispozitiv – nici telefon, nici tablete. Efectiv acești copii sunt excluși, sunt abandonați, nu pot face carte și decalajele dintre ei și ceilalți vor crește până la a deveni irecuperabile”, a adăugat deputatul Ilie Toma.

Orban: Nu s-a discutat niciodată oficial varianta amânării începutului de an școlar

Premierul Ludovic Orban a declarant, luni, că școala va începe pe 14 septembrie în funcție de scenariile discutate de Guvern, pe baza datelor transmis de DSP. Premierul spune că la școală „copiii vor fi mai în siguranță”, decât au fost în vacanță, dacă vor fi respectate regulile.

Premierul a precizat că nu s-a discutat niciodată oficial varianta amânării începutului de an școlar, iar școala va începe pe baza celor trei scenarii elaborate de autorități.

 Comandat de PSD- Partidul Social Democrat Organizația Județeana Hunedoara

CUI 21200019