Meniu Principal

Ilie Toma, deputat PSD: România nu se poate guverna prin mesaje alarmiste și scenarii sumbre

Guvernul PSD abordează responsabil și echilibrat comunicarea cu cetățenii, ia decizii pe bază de informații verificate și implementează politici eficiente.

Asistăm la speculații pe marginea Programului pilot „Masa Caldă”, cu toate că, în nenumărate rânduri, s-a dovedit că pentru social-democrați pri­o­ritare sunt Educația și Sănătatea. PSD a susținut și va susține necesitatea pre­venirii și combaterii abandonului școlar. Programul pilot „Masă caldă” este important, pentru că reprezintă un puternic motiv pentru care vin la școală copiii din familii nevoiașe. Guvernul Ciolacu a extins programul la 450 de școli și a crescut finanțarea prin OUG adoptată în luna septembrie.

În ciuda tuturor informațiilor vehiculate în spațiul public, cheltuielile făcute de administrațiile locale cu investițiile din programele „Anghel Saligny” și CNI vor fi decontate până la ultimul bănuț. Sunt proiecte importante pentru co­munitățile locale – școli, apă, canal, drumuri, etc iar guvernul PSD nu le va întârzia.

Echilibrarea unui buget nu se poate face prin tăieri de fonduri în domenii esențiale. Este important să se urmărească o gestionare financiară responsabilă și să se reducă toate cheltuielile inutile, dar abordarea trebuie să fie echilibrată, bazată pe date și in­formații verificate, pentru a putea lua decizii și a implementa politici publice eficiente și sustenabile.

Pentru a echilibra un buget în mod sus­tenabil, este important să se urmărească o abordare echilibrată, care să combine tăierile de fonduri neesențiale cu creșterea veniturilor prin redu­ce­rea evaziunii fiscale.

Luna trecută, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a înregistrat un record absolut în privința taxelor și impozitelor colectate de la contribuabili. Este o dovadă clară că măsurile de combatere a evaziunii fiscale, aplicate conform reglementărilor în vigoare, produc efecte favorabile pen­tru bugetul țării. Colectarea de taxe și impozite reprezintă o sursă importantă de venituri pentru bugetul țării. Aceste fonduri pot fi utilizate pentru a finanța proiecte și programe esențiale, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii, asigu­ra­rea serviciilor publice de calitate și spri­jinirea sectorului sănătății și educației.

Confuzia generată de mesajele de dezinformare scad încrederea tuturor în clasa politică, încrederea investitorilor în țara noastră, afectează grav ac­tivitățile economice și afectează ne­ga­tiv climatul social. Fac un apel la responsabilitate și-l adresez tu­tu­ror celor care nu țin cont că prin informațiilor lansate în spațiul public aduc grave prejudicii României. Avem responsabilitatea să contribuim cu toții la protejarea intereselor României și la promovarea unui climat social și econo­mic sănătos.

Ilie Toma,

deputat PSD Hunedoara