Meniu Principal

Hunedoara – Sesiune de informare pe tema prevenirii cancerului

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” a găzduit, ieri, o sesiune de informare pe tema prevenirii cancerului, în cadrul unei campanii organizate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăria municipiului Hunedoara.

Tema principală a sesiunii de informare a fost importanţa vaccinării împotriva virusului HPV, medici din cadrul DSP dar şi din cadrul Spitalului Municipal Hunedoara oferindu-le celor prezenţi (audienţa fiind formată, în mare parte, din adolescenţi) toate informaţiile importante necesare.

Întreaga argumentaţie pleacă de la un exemplu clar: în ţările care, cu ani în urmă, s-a introdus în programele naţionale de imunizare vaccinul anti-HPV s-a înregistrat o scădere cu peste 80 la sută a numărului cazurilor de cancere provocate de virusul amintit. România este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, afecţiune cauzată, în proporţie de 99 % de infecţia cu HPV.

Nimic nu este mai important decât sănătatea

„Mă bucură faptul că, în sfârşit, se dovedeşte faptul că educaţia pentru sănătate nu se mai aşteaptă a fi făcută doar la orele de anatomie de la şcoală. Ideea construirii de comportamente preventive este încă ignorată, din păcate, în România. Suntem obligaţi să continuăm astfel de demersuri. Pentru că este vorba despre noi, despre semenii noştri şi, mai important, despre copiii noştri. Pentru astfel de acţiuni, Primăria municipiului Hunedoara este dispusă să pună la dispoziţia iniţiatorilor toate mijloacele de care dispune şi chiar să se implice activ, aşa cum o face şi în alte domenii, pentru că, până la urmă, nimic nu este mai important decât sănătatea”, a declarat viceprimarul municipiului, Cătălin Olar, cel care a reprezentat Primăria Hunedoara la manifestarea amintită.(Stirea urmatoare) »