Meniu Principal

Hunedoara: Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public

Un nou proiect cu fonduri europene a ajuns în faza lucrărilor efective – reabilitarea şi modernizarea iluminatului public

Ieri, au început lucrările pentru transpunerea în realitate a unui alt proiect important pentru municipiul Hunedoara: reabilitarea şi modernizarea iluminatului public pe principalele artere ale oraşului. Proiectul are o valoare totală de 7.673.374 lei şi este cofinanţat prin Programul Operaţional Regional.

Reţeaua de iluminat public va fi astfel adusă la cele mai noi standarde în domeniu pe b-dul Traian, B-dul Dacia, b-dul Decebal, str. Aurel Vlaicu, b-dul Republicii, str. 22 Decembrie, str. Avram Iancu, b-dul Mihai Viteazul, str. Bucegi, str. Aleea Şcolii, str. Buituri, str. Victoriei intersecţie cu b-dul 1848.

Pe arterele amintite, aparatele de iluminat vor fi înlocuite cu dispozitive cu tehnologie LED. În zonele de pe arterele amintite în care iluminatul este deficitar se vor efectua şi lucrări de extindere a reţelei.

Proiectul prevede şi realizarea unui sistem inteligent de comandă şi diagnoză care va permite în fiecare moment accesul la parametrii de funcţionare ai aparatelor de iluminat.

Bobouțanu: Hunedoara merită premiul pentru „Excelenţă în eficienţa energetică”

 „La fel ca în cazul celorlalte proiecte de anvergură ale municipiului Hunedoara, a trebuit să ne înarmăm cu răbdare şi tenacitate pentru a ajunge la faza lucrărilor efective. Este un alt proiect important pentru municipiul Hunedoara deoarece este vorba despre înlocuirea a peste 550 de lămpi de iluminat vechi, cu consum mare de energie, dar şi despre montarea a peste 200 de stâlpi noi, fiecare cu câte două aparate de iluminat, tot cu tehnologie LED, bineînţeles. Este încă o dovadă a faptului că Hunedoara merită premiul pentru „Excelenţă în eficienţa energetică” acordat, la finalul anului trecut, de către Asociaţia Municipiilor din România”. Proiectul în cadrul căruia s-au început astăzi lucrările efective ne va asigura un iluminat public mai bun, pe suprafeţe considerabil mai extinse, la consumuri de energie reduse cu 60 – 70 la sută faţă de cele actuale”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.