Meniu Principal

HAȚEG : Va candida Nicolae Timiș la alegerile locale din acest an ?

În urmă cu opt ani, la Hațeg,  Marcel Goia câștiga în fața lui Nicolae Timiș reușiund  astfel să hrănească orgoliul nemăsurat al președintelui CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț . Dictatura lui Timiș a luat sfârșit, strigau simpatizanții lui Goia pe străzile orașului proaspăt asfaltate de “dictatorul” Nicolae Timiș. Și câte nu le-a promis Marcel Goia celor din Hațeg în seara în care își sărbătorea victoria. A fost seara în care, în aplauze liberale peste micuțul orășel a fost trasă cortina și așa a rămas vreme de aproape opt ani.

Nicolae Timiș trebuia înlăturat

Aflat într-un conflict deschis cu Nicolae Timiș, Mircea Moloț pe atunci președintele PNL Hunedoara a ținut morțiș să-i dea o lecție celui care era primarul orașului Hațeg.Ordinul pe unitate a fost dat, iar dorința lui Mircea Moloț trebuia să se materializeze. A fost cea mai agresivă campanie electorală locală din istoria postdecembristă a județului, o campanie electorală care a zguduit din temelii liniștea micuțului  orășel.  S-a ajuns până la amenințări cu moartea, fiind organizat, de către liberali, un marș pe străzile orașului, în care o cruce pe care era trecut numele lui Nicolae Timiș se afla în fruntea coloanei liberale. Ura și frica au luat locul rațiunii și argumentului și i-au dat câștig de cauză candidatului liberal, Marcel Goia. A fost una din surprizele alegerilor locale de la acea vreme. Nicolae Timiș a pierdut la Hațeg, dar din  păcate din această înfrângere nu a câștigat decât Marcel Goia. Pentru că de opt ani orașul Hațeg bate pasul pe loc.

Opt ani de aproape nimic la Hațeg

Din nepricepere sau poate din indolență lui Marcel Goia nu i-a ieșit aproape nimic în ultimii opt ani la Hațeg. Precum o „placă zgăriată de patefon” în unele apariții la posturile locale de televiziune, Marcel Goia încearcă să dea vina pe lipsa de resurse finaniciare în implementarea proiectelor. Ori, acest lucru este apanajul tuturor edililor care nu înțeleg că nici statul și nici Uniunea Europeană nu-ți bat la ușă să te anunțe că ți-au lăsat sacul cu bani la primărie. Discrepanța între promisiunile pe care le face un candidat la fotoliu de primar în campania electorală și materializarea lor apare atunci când acesta nu găsește și soluții pentru implementarea proiectelor. Soluțiile însemnând sursa de finanțare. Dar, despre realizările sau nerealizările lui Marcel Goia la Hațeg se vor pronunța în doar câteva luni cetățenii. Un anunț oficial din partea celor de la ProRomânia, privind candidatura lui Timiș la Hațeg nu a fost făcut încă , dar cred că NIcolae Timiș va candida. Din punctul meu de vedere, raportat la candidații de până acum anunțați de celelalte partide singura candidatrură viabilă la Hațeg , rămâne cea a lui Nicolae Timiș.

 Iulian Stroia