Meniu Principal

„Hai să dăm mână cu mână” pentru un viitor mai bun pentru toți românii !

Sărbătorim Unirea Principatelor Române, unul dintre reperele istorice la care ne raportăm atunci când vorbim despre propășirea neamului românesc. Evenimentul istoric de la 24 ianuarie 1859 rămâne înscris cu litere de aur în istoria noastră națională.
La începutul anului 1859, voința românilor și a personalităților politice din Moldova și Țara Românească a fost mai puternică decât orice amenințare venită dinspre marile imperii vecine, care își disputau influența asupra teritoriilor locuite de români. Înaintașii noștri din cele două provincii istorice au hotărât că vor să fie reprezentați de un singur conducător, ales în persoana domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care să aducă Principatele în rândul țărilor moderne din Europa, românii și-au dorit stabilitate și instituții solide.
La 164 de ani de la Unirea Principatelor, România duce mai departe principiile care au stat la baza formării statului nostru modern. Pe lângă exemplul de patriotism, determinare și sacrificiu oferit de artizanii actului istoric de la 1859, Unirea Principatelor Române este o sărbătoare a bucuriei și a speranței. „Hai să dăm mână cu mână” pentru un viitor mai bun pentru toți românii !
Laurențiu Nistor, președinte CJ Hunedoara


« (Stirea anterioara)