Meniu Principal

Guvernul a întocmit un proiect de lege cu modificări pentru îmbunătățirea modului în care sunt căutate persoanele dispărute

Tragedia de la Caracal a expus direct şi fără echivoc toate slăbiciunile sistemului de intervenţie în situaţiile de urgenţă, inclusiv cele de ordin legislativ.

Acestea trebuiesc înlăturate cât mai rapid. Guvernul a întocmit deja un proiect de lege care introduce modificări esențiale pentru îmbunătățirea modului în care sunt căutate persoanele dispărute și felul în care se intervine pentru localizarea acestora, în special a celor despre care există informații că sunt în pericol iminent. De asemenea proiectul prevede posibilitatea utilizării unor mijloace și metode de localizare, specifice până în prezent doar procesului penal, pentru găsirea unei persoane dispărute aflate într-o situație de vulnerabilitate. Au mai fost introduse şi alte schimbări importante cum ar fi şi posibilitatea utilizării tehnicii de localizare și atunci când persoană dispărută aflată într-o situație de vulnerabilitate (ex: este victima unei infracțiuni de răpire) contactează autoritățile prin mijloace informatice de comunicare. Textul este în prezent supus dezbaterii publice.

Foarte probabil, Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară şi vom susţine Guvernul în a găsi soluţii pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete.

 

Viorel Sălan,  Senator PSD(Stirea urmatoare) »