Meniu Principal

Finalizarea procedurilor de despăgubire ale proprietarilor din Romos şi Geoagiu

Am reluat demersurile către Ministerul Transporturilor pentru finalizarea procedurilor de despăgubire ale proprietarilor din Romos şi Geoagiu, afectaţi de construirea Tronsonului de autostradă Orăştie-Sibiu.

Stimate Domnule Ministru,

În luna aprilie a.c., am adresat o interpelare ministrului transportului referitoare la stadiul despăgubirilor datorate cetăţenilor din Oraşul Geoagiu şi Comuna Romos, judeţul Hunedoara, pentru proprietăţile afectate de construcţia Tronsonului de autostradă Orăştie – Sibiu.

Am solicitat atunci să mi se comunice care este stadiul finalizării acestui demers şi să se detalieze, de asemenea, ce etape au mai rămas de parcurs pentru ca, după 8 ani, proprietarii expropriaţi pentru construirea tronsonului a autostrada Orăştie – Sibiu să fie în sfârşit despăgubiţi.

Din răspunsul primit rezulta doar că pentru obiectivul de investiţie de interes naţional “Autostrada Orăştie – Sibiu” a fost emisă Hotărârea de Guvern nr. 633/2019 pentru modificarea Anexei 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.231/2010. Iar în cadrul aceste hotărâri au fost emise toate procesele verbale, respectiv toate hotărârile de stabilire a despăgubirilor, doar pentru 120 de poziţii individualizate în Anexa nr. 2, aferente localităţilor Geoagiu şi Romos, fără alte informaţii suplimentare lămuritoare.

Nu este prezentată în mod clar şi transparent o situaţie completă cu stadiul în care se afla, la momentul respectiv, procesul de acordare a despăgubirilor pentru cetăţenii afectaţi de construirea tronsonului de autostrada Orăştie – Sibiu, având domiciliul în localităţile Geoagiu şi Romos.

Din acest motiv revin cu solicitarea să îmi comunicaţi care este în prezent stadiul finalizării acestui demers şi să detaliaţi, de asemenea, ce etape au mai rămas de parcurs pentru ca, după 8 ani, proprietarii să fie în sfârşit despăgubiţi?

Solicit răspuns în scris.

Viorel Sălan, Deputat PSD