Meniu Principal

“Fă, Anisie ! ” , te-a ținut Gherman „de fustă” prin municipiul Hunedoara să-i iasă și lui de-o știre

Periplul ministrului Anisie prin județul Hunedoara a avut aceiași traiectorie precum vizita ministrului Doina Pană în zonele inundate din sud, în timpul Guvernului Ponta. Singura deosebire fiind aceia că Donia Pană sau “fă, Doino” ,după cum i s-a adresat Victor Ponta, a fost dusă cu barca,  iar Anisie “cu zăhărelul”. Nu pot să nu tratez astfel vizita ministrului Anisie în municipiul Hunedoara, atâta timp cât după această vizită singura concluzie trasă de ministru, despre activitatea primarului din Hunedoara legată de școli și grădinițe a fost una negativă. Ori o astfel de concluzie este într-o contradicție grosolană cu realitatea.

Puteai să-i spargi ușa lu’ Bobouțanu la primărie și aflai ce a făcut primarul ăla pesedist pentru școlile și grădinițele din Hunedoara

Așa se întâmplă când aduci un ministru în județ, care cu siguranță nu cunoaște situația sau luptele politice din teritoriu și vrei să-l faci de râs în fața hunedorenilor. Cu părere de rău o spun, dar din păcate, doamna ministru Anisie exact în situația asta ați fost pusă.

Practic, după vizita în municipiul Hunedoara, ministrul Anisie s-a rezumat la a comenta doar o situație generată de o conductă spartă care a lăsat fără încălzire atelierul unei școli. Din păcate din poziția de ministru pe care o ocupă,  a plecat din acel municipiu fără ca măcar să știe că în acel municipiu, condus de patru ani de un pesedist, n-au existat în 20 de ani de liberalism, atâtea investiții în infrastructura școlară.

Dar așa se întâmplă când lași pe mâna unui politruc și aici mă refer la senatorul Carmen Hărău, să șlefuiască opinia unui ministru despre munca unei echipe care s-a străduit din răsputeri să facă ceva pentru copiii municipiului Hunedoara. Atâți câți au mai rămas.  Și asta doar că să-i iese și lui Gherman de-o știre .

Probabil că deputatul Lucian Heiuș, cel puțin în acte președintele PNL Hunedoara, mi-ar spune că asta e politica. Nu domnule Heiuș, asta nu e politică pentru că rezultatul unor astfel de politici ne-a adus pe noi cetățenii acolo unde suntem azi.

Iulian Stroia