Meniu Principal

Expoziția personală de pictură „UnDEVA”, a artistului VLAD TABAC

Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara vă invită la deschiderea expoziției personale de pictură „UnDEVA”, a artistului VLAD TABAC din Republica Moldova, ce va avea loc luni, 20 martie 2023, la Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva, începând cu ora 17.00.

 Vlad Tabac este născut la Cornești, în 1970. Are peste 40 de expoziții personale și de grup în Republica Moldova, România, Franța, Marea Britanie. Abordează diverse tehnici, precum ceramică, grafică și pictură. Lucrările de pictură ale lui VLAD TABAC reprezintă peisaje din Moldova și România, chiar din județul Hunedoara, pline de lumină, prezentate într-o formă onirică, ce lasă privitorului un final deschis de interpretare a operei, și totuși, prin figurativismul lor, reușesc să se apropie mai mult de acesta.

Captarea impresiilor de lumină-umbră prin intensitatea culorii, nuanței și texturii sunt pretextele interpretării decorative a echilibrului dintre detaliile figurative și expresia imaginară a stării de spirit sugerate. Elementele identificabile ale compoziţiilor induc formarea legăturii cu reprezentativitatea realului fără clarificări excesive. Invitația de a angaja publicul, sugerând un ușor sentiment de incertitudine, impune starea sentimentală de contemplare a efemerului.

„Întâlnirea cu pictura lui Vlad Tabac impresionează printr-o anumită stare, o stare de spirit creată de dialogul profund, seducător, dintre umbră și lumină.

Pasionat de universul figurativ, artistul depășește simpla intenție de a reproduce realitatea, încercând să pătrundă într-un alt strat al existenței, al percepției tactile și vizuale.

Astfel, cele mai simple subiecte – peisaje, naturi statice cu fructe, flori – devin un prilej de a transfigura realitatea banală într-una aproape ireală, de vis, într-o imponderabilitate optică.”      Cezara Gheorghiță    Expoziţia va fi deschisă în perioada 20 martie – 07 aprilie 2023, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

„UnDEVA” este o expoziție organizată de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Vă așteptăm cu drag !

 (Stirea urmatoare) »