Meniu Principal

Este Florin Cîțu premierul pe care și-l doresc românii?

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu pentru funcția de premier al României. Țara noastră are nevoie de un premier care să se preocupe de stabilitate, de măsuri ferme și care să arate consecvență, mai ales după ultimele luni de instabilitate și incertitudine politică.

Și acum să ne uităm la cifre, declarații și, în general, la realitate.

Își doresc românii un premier care a declarat că ”ar trebui să terminăm cu această propagandă – sănătatea şi învăţământul, prioritatea zero în România şi să punem mai mult accent pe susţinerea mediului privat”?

Își doresc românii un premier care a umflat datoria publică cu 4 miliarde de euro în ultimele două luni ale anului 2019 și care a reușit să arunce România pentru prima oară în istorie, deficit bugetar în prima lună a anului?

Își doresc românii un premier care a fost respins de Parlamentul României în audierile din comisii și a picat la o moțiune simplă?

Își doresc românii un premier care a provocat creșterea ratelor, a facturilor cetățenilor români prin prăbușirea leului în fața euro și a crescut inflația de la 3,2% la 3,9%?

Își doresc românii un premier care, în anul 2020, a făcut împrumuturi de 5,55 miliarde de euro în contextul în care avea de acoperit un deficit, în ianuarie, de doar 100 de milioane de euro?

Și acum să vorbim despre responsabilitate. Este obligația Președintelui Klaus Iohannis să nominalizeze o persoană capabilă să formeze o majoritate. România trebuie să aibă cât mai rapid un guvern cu puteri depline!

În acest context, ce face PNL? Se asigură că țara este în criză, totul din dorința unor anticipate pentru că știu că în fiecare zi pierd în fața oamenilor. Nu trebuie să vă grăbiți cu alegerile, aveți șansa să demonstrați că puteți guverna bine. De ce nu o faceți acum?

Ce vom face noi? PSD a anunțat că va susține învestirea unui guvern format din profesioniști, care să fie capabil să gestioneze pericolul legat de epidemia de coronavirus și care să asigure administrarea corectă a țării până la alegerile parlamentare. Iar Florin Cîțu numai imaginea unui profesionist nu o reprezintă.

Natalia-Elena Intotero,

Deputat PSD Hunedoara