Meniu Principal

Eroii nu mor niciodată

La Hunedoara, ca în fiecare an, eroii au fost comemorați.

Asociația Revoluționarilor din Decembrie 1989 și Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Cerna Hunedoara”, reprezentanții ai autorităților locale și ai partidelor politice au participat la slujba de comemorare organizată astăzi la Monumentului Eroilor din Parcul Tineretului.

Ilie Toma: Glorie și recunoștință eternă eroilor neamului!

“Credința în Dumnezeu și cinstirea eroilor se împletesc în această zi specială, o zi a spiritualității creștine și a recunoștinței.

Ziua Eroilor celebrată în ziua Înălțării Domnului este mărturia respectului ce-l purtăm pentru eroii neamului care, prin jertfa lor, au contribuit la apărarea țării, credinței, dreptății și libertății.

Este important ca fiecare dintre noi să cunoaștem trecutul istoric pentru a putea înțelege prezentul. Să prețuim continuu tot ce este autentic românesc și să ne învățăm copiii să trăiască în spiritul credinței creștine și să îi respecte pe cei care au udat acest pământ al României cu sudoarea, lacrimile și sângele lor, și sacrificându-și viața, s-au luptat pentru întregirea neamului românesc”, a menționat Ilie Toma, deputat PSD.

Momentul a beneficiat şi de prezenţa preasfinţitului părinte Nestor Hunedoreanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Slujba a fost urmată de un moment artistic susținut de preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 și de la Palatul Copiilor.  În încheiere au fost depuse coroane de flori.