Meniu Principal

Elevii de la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” își vor desfășura cursurile dimineața

Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” va intra în reabilitare și modernizare, pe fonduri europene, ceea ce impune redistribuirea elevilor în alte spații destinate procesului de învățământ.

În urma demersurilor întreprinse de Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, a fost identificată varianta (dorită de profesori și de părinți) ca toți elevii Școlii Gimnaziale ”Andrei Șaguna” și copiii din grupele de grădiniță să își desfășoare cursurile dimineața.

În anul școlar 2021-2022- cursurile se vor desfășura dimineața

Astfel, elevii claselor I-VIII de la ”Andrei Șaguna” și copiii din grupele de grădiniță vor fi repartizați la cele patru unități de învățământ din Deva care au săli de clasă disponibile, respectiv:

  • Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță”- clădirea din cartierul Progresul
  • Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”
  • Liceul Teoretic ”Teglas Gabor”
  • Școala Primară din cartierul Viile Noi

Modul de repartizare a elevilor din clasele I – VIII și a copiilor din grupele de grădiniță ale Școlii Gimnaziale ,,Andrei Șaguna” va fi stabilit de către conducerea școlii.

În ședința de Consiliu Local din 27 iulie 2021 se va supune aprobării consilierilor locali abrogarea HCL 418/2020, astfel încât Școala Primară Viile Noi să redevină unitate de învățământ de stat, în administrarea Primăriei Municipiului Deva.

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, le mulțumește părinților, cadrelor didactice și Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru înțelegere și colaborare.

Este un efort comun pentru ca generațiile următoare de elevi să învețe în școli reabilitate și modernizate, la standarde europene.