Meniu Principal

Dragostea pentru Teatru

Teatrul a căzut victimă, ca mai toate evenimentele culturale, pandemiei, desfăşurându-se doar în registru online

Ziua de 27 martie este una specială pentru toți cei care trăiesc prin și pentru teatru, dar și pentru cei care privesc din afară toată magia care se dezlănțuie la fiecare ridicare de cortină.

Din păcate, nu am putut să marcăm, cum se cuvine, această zi specială, de 27 martie, în care lumea întreagă își întoarce atenția către Teatru.

„Au fost timpuri atât de dificile pentru reprezentațiile cu public și mulți artiști, tehnicieni, artizani le-au înfruntat din interiorul acestei profesii, marcate deja de sentimentul de nesiguranță.

Poate că tocmai această perenă stare de insecuritate i-a făcut mai apți să supraviețuiască acestei pandemii cu inteligență și curaj.

În aceste circumstanțe noi, mulțumită în mare măsură internetului, imaginația lor s-a tradus deja în moduri de comunicare inventive, amuzante și emoționante.

De când au apărut pe lume, ființele umane și-au spus unele altora povești. Frumoasa cultură a teatrului va rămâne vie atâta timp cât vom exista.

Imboldul creator al scriitorilor, designerilor, dansatorilor, cântăreților, actorilor, muzicienilor, regizorilor nu va fi niciodată înăbușit și va reînflori curând, cu o nouă energie și cu un nou mod de înțelegere a lumii în care trăim cu toții.

Abia aștept!” , transmite Helen MIRREN, actriță.

Sâmbătă a fost sărbătorită, în întreaga lume, Ziua Mondială a Teatrului!

La mulți ani !

Maria Hogman