Meniu Principal

Domnule Heiuș, n-ai vrea să plimbi targa pe 2.000 de lei, în loc „să freci menta” pe 10.000 de euro, ca parlamentar ?

După Spitalul Județean de Urgență lăsat fără finanțare pentru continuarea investițiilor, liberalii lui Orban lovesc din nou județul Hunedoara .

Concret, Guvernul Orban a dat aviz negativ trecerii paramedicilor SMURD în custodia MAI. Asta în condițiile în care, acest serviciu nu este încă în subordinea MAI în doar patru județe, printre care și județul Hunedoara. Azi, disperați și cu frica zilei de mâine paramedicii au protestat la Deva în fața Prefecturii. Dar cine să-i asculte?

Cum au ajuns paramedicii SMURD bătaia de joc a liberalilor

Prigoana pornită de liberalii hunedoreni asupra paramedicilor SMURD din județul Hunedoara nu este de ieri de azi.  Decizia de a-și bate joc de paramedici a fost luată în urmă cu doi ani, când în ședințele de partid liberale s-a dat ordinul pe unitate: primarii liberali trebuie să se retragă din “Salvital”, asociația sub patronajul căreia se afla paramedicii. Rând pe rând primăriile liberale s-au retras din această asociație , iar fondurile alocate au scăzut. La conducerea PNL Hunedoara se afla și atunci ca și acum, nimeni altul decât, deputatul Lucian Heiuș.

Consiliul Județean Hunedoara a suplimentat fondurile dar situația a rămas destul de dificilă.

Nici legea prin care paramedicii SMURD trebuiau să treacă în subordinea Ministerului Afacerilor Interne( MAI) n-a avut succes.

Întoarsă de Klaus Iohannis de la promulgare, a fost retrimisă în Parlament. „Bomboana de pe colivă” le-a servit-o paramedicilor hunedoreni, Guvernul Orban care a dat aviz negativ, legii. Probabil, pe motiv că nu sunt bani.

Astăzi paramedicii SMURD din județul Hunedoara sunt puși în fața faptului împlinit : 

Bani de salarii asociația “ Salvital” nu prea mai are pentru că în mare parte primăriile liberale s-au retars din această structură.

Consiliul Județean nu mai poate crește contribuția pentru că guvernul liberal le-a tăiat din fonduri.

Legea care îi trecea în subordinea MAI, și le dădea posibilitatea să câștige un salariu decent a fost respinsă de Guvernul Orban.

 Tocmai de aceea zic și eu, fără supărare domnule Heiuș:

Dacă tot aveți puterea și nu puteți face nimic pentru români, că nu aveți bani, n-ați vrea să luați targa s-o plimbați pe 2.000 de lei, decât să nu faceți nimic pe vreo 10.000 de euro ?

Iulian Stroia