Meniu Principal

DIN CICLUL, PLĂCUȚA SUEDEZĂ: Guvernul Orban oprește finanțarea investițiilor la Spitalul Județean Deva

Ministerul Sănătății nu mai finanțează continuarea investițiilor la Spitalul Județean de Urgență Deva. Investiţia de reabilitare a unităţii, de fapt construirea unui spital nou este blocată, asta după ce până acum proiectul a fost realizat în proporție de 70 la sută.

Sănătatea e “ruptă în fund” iar Costache nu mai poate de grija privatului

În urmă cu trei ani, pe rețelele de socializare se dezbătea intens lipsa investițiilor la Spitalul Județean Deva și situația deplorabilă a secției de pediatrie. Fără nicio îndoială că cetățenii județului Hunedoara aveau dreptate să fie indignați. Însă,fără pic de rușine cei mai vocali critici la adresa social-democraților hunedoreni, care abia preluaseră conducerea CJ Hunedoara, au fost liderii liberali.  Cu pași mărunți, cu poticneli câteodată, în circa 3 ani socialiștii ăștia de la CJ Hunedoara au implemenatat cel mai îndrăzneț proiect de reabilitare și modernizare al Spitalului Județean și cel de Pediatrie.

Astăzi, ministrul Costache de la Sănătate acompaniat de politrucii liberali din județ ne vorbesc despre finanțarea din bani publici a spitalelor private. Însuși deputatul Lucian Heiuș ne explica ieri, într-o emisiune la un post local, cât de bine ne va fi nouă hunedorenilor la spitalele private.

Dar ce să vezi ! Nu mai sunt bani la Sănătate pentru continuarea investițiilor la spitalele publice !

Așa se întâmplă, domnule deputat Heiuș când Sănătatea e “ruptă în fund” iar dumneavoastră și “moș Costache” ăsta de la Sănătate, ne povestiți cum o să ne tratăm noi hunedorenii numai prin spitale private.

Și dacă tot suntem în campanie electorală mă aștept ca în maxim două luni,  voi liberalii, ăștia cu privatu’ să strigații în gura mare că socialiștii de la CJ Hunedoara „e de vină” că nu avem un spital județean modern și cu dotări de ultimă generație.

Că la asta vă pricepeți cel mai bine !

Iulian Stroia