Meniu Principal

Deziderat privind securitatea și independența energetică

Exploatarea în premieră a gazelor naturale din Marea Neagră va consolida capacitatea României de a asigura necesarul de gaze naturale din consumul intern și, astfel, atingerea obiectivului de a fi independenți energetic.

Asigurarea necesarului de gaze naturale, din resursele proprii, în procent de 90 la sută ne transformă într-o piață mult mai concurențială, mai ales în perioada acestor crize suprapuse. Guvernul României va fi mereu un partener al tuturor investitorilor care aduc plus valoare țării noastre și contribuie la bunăstarea cetățenilor noștri. Legea Off-shore permite continuarea proiectelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, cu perspective de a transforma România în exportator de gaze în următorii ani.

  • Producția anuală de gaze naturale din perimetru XV Midia va asigura 10% din necesarul de consum național și aduce România mai aproape de cel mai mare deziderat privind securitatea energetică și anume, independența energetică.
  • Licența de operare a fost eliberată, ieri, de către ANRE, fapt care permite ca, deja, primele gaze din Marea Neagră să ajungă în rețeaua națională. Gazele vor fi livrate către Sistemul Naţional de Transport operat de Transgaz.

Senator PNL– Vasilică Potecă