Meniu Principal

Dezbatere alături de reprezentanții Instituției Prefectului și primari din județ

Am participat la o dezbatere alături de reprezentanții Instituției Prefectului, primari din județ, conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară SMID Hunedoara (Deșeuri), ai Agenției de Protecție a Mediului și ai Gărzii de Mediu.
În ultimele zile, subiectul privind funcționarea Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în județul Hunedoara a fost rostogolit de persoane mai mult sau mai puțin avizate. Cert este că, cetățenii trebuie să știe adevărul și să înțeleagă exact ce se întâmplă.
Da, în urma unei decizii a unei instanțe de fond din București, contractul cu actualul operator din zona 3 ar trebui reziliat la 1 mai 2023, mai devreme cu câteva luni decât termenul inițial. Sunt invocate motive pe care nu doresc să le comentez.
În același timp, în zonele Brad și Hațeg, contractele cu operatorul Brai Cata se încheie în acest sfârșit de săptămână, la solicitarea primarilor.
Cred că dialogul este sănătos și poate genera soluțiile cele mai bune, dar acestea trebuie să fie LEGALE. Deciziile cu privire la acest subiect urmează să fie luate prin vot în adunarea generală a ADI Deșeuri care este convocată miercuri, 25 ianuarie 2023.
Concret, cei 70 de membri vor trebui să decidă dacă plata serviciilor prestate de operator se va face prin tarifare (contracte individuală) la care se adaugă taxa specială achitată de administrațiile locale sau prin taxa instituită de administrațiile locale (în prezent).
Primarii sunt cei care trebuie să voteze în cunoștință de cauză și să decidă pentru viitor !
Costel Avram, administrator public CJ Hunedoara


« (Stirea anterioara)