Meniu Principal

DEVA: Microbuze electrice pentru transportul elevilor

Începând din 15 mai 2023, transportul la școală pentru elevii de la Colegiul Național ,,Decebal” Deva se efectuează cu microbuze electrice.

 

Microbuzele circulă pe traseul: Sadoveanu 1 (blocuri bază Deal 700) – Sadoveanu 2 (intersecția cu strada Flamingo) – Sadoveanu 3 (intersecția cu strada Zăvoi) – Mintia Blocuri (stația Penny) – Bălcescu 3 (coborâre) – Bălcescu 4 (coborâre) – Miorița – Loto (Bulevardul Decebal) – Deva Mall – Liceul Decebal (intrarea de pe strada Andrei Șaguna). Acest traseu a fost propus de elevi.

În perioada imediat următoare, măsura transportului la școală cu microbuze și autobuze electrice va fi extinsă și pentru elevii de la Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” Deva. În acest sens se poartă discuții cu conducerea unității de învățământ și cu Comitetul de părinți pentru stabilirea traseului și a numărului de vehicule electrice necesare.

Măsura transportului la școală cu microbuze și autobuze electrice care aparțin societății de transport public local a fost luată de primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, în scopul fluidizării traficului intens din zona celor două unități de învățământ și nu în ultimul rând pentru transportul copiilor în cele mai bune condiții de siguranță și confort. Pe viitor, transportul cu microbuze și autobuze electrice va fi extins și pentru elevii celorlalte școli din municipiul Deva.

Reamintim că municipalitatea deveană a achiziționat 26 de vehicule ecologice pentru transportul public local (4 autobuze e-Atak Karsan și 22 minibusuri Jest Karsan), precum și 33 de stații de încărcare pentru autobuzele și microbuzele electrice. Investiţia în autobuze şi microbuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva.

 

 « (Stirea anterioara)