Meniu Principal

„Deva luptă împotriva COVID-19 – Străzile din municipiu vor fi stropite zilnic cu dezinfectant cu clor”

SPIGM își va continua activitatea conform Hotărârii Comitetul Local pentru Situații de Urgență


De vineri,  SPIGM Deva a început, acțiunea de dezinfectare a locurilor de joacă pentru copii, a
străzilor şi trotuarelor din toate cartierele Devei

Ca o nouă măsură de prevenţie împotriva coronavirusului, administraţia publică locală a hotărât ca începând cu data de 15 martie, străzile şi trotuarele din toate cartierele Devei să fie stropite cu soluţie dezinfectantă pe bază de clor, aprobată de Ministerul Sănătăţii.

Acţiunea de dezinfecţie a oraşului se va face zilnic. În prima parte a zilei se va salubriza oraşul Deva iar în a doua parte a zilei va demara acţiunea de dezinfecţie.

„Devenii sunt rugaţi să circule cât mai puţin ca să nu blocheze autospecialele cu soluţia dezinfectantă care vor stropi toate spaţiile publice din municipiul Deva”, fac apel autoritățile.

Începând de luni, 16 martie 2020, acţiunea de dezinfecţie va demara şi în localităţile aparţinătoare: Bârcea Mică, Cristur, Archia.

„Menţinerea curăţeniei în oraş şi dezinfectarea străzilor ne va ajuta în lupta împotriva acestui virus. De asemenea, facem apel la deveni să respecte toate regulile recomandate şi măsurile impuse de autorităţi”, atrag atenția reprezentanții Primăriei Deva.

Sănătatea – pe primul loc

Pentru a preveni riscul de infecție cu noul coronavirus, în Deva, Reprezentanții Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva au demarat o acțiune de dezinfectare a locurilor de joacă pentru copii pe raza întregului oraș. Înarmaţi cu bidoane cu dezinfectant şi echipaţi în costume speciale, cu măşti pe faţă, angajaţii SPIGM Deva curăţă parcurile şi locuile de joacă. Părinţii spun că măsura luată este una bună.

Pentru protejarea populației, atât a persoanelor active, care merg, zilnic, la muncă, folosind mijloacele de transport în comun, dar și a vârstnicilor, mamelor și copiilor, Primăria municipiului Deva menține susținută activitatea de dezinfecție. Acțiunea se desfășoară în special noaptea, de către personal special instruit în acest sens, angajații SPIGM dispersând substanțele dezinfectante pe străzi, în stațiile de autobuz, în parcuri și pe băncile publice.

Irinel Faur: Cu implicare şi responsabilitate,  continuăm să acționăm împotriva răspândirii noului coronavirus

 Conform deciziilor luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, se dezinfectează mijloacele de transport în comun, iar operatorii privați de transport în regim de taxi anunță că îşi dezinfectează maşinile.

“Cu implicare şi responsabilitate,  continuăm să acționăm împotriva răspândirii noului coronavirus. Nopțile trecute am intervenit pentru dezinfectarea locurilor de joacă din oraș. Este important, pentru binele nostru şi al familiilor noastre, să respectăm toate îndrumările pe care le dau autorităţile statului.

De asemenea trebuie să semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștință că ar fi putut intra în contact cu o persoană confirmată cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o țară afectată (zona roșie sau zona galbenă) și care nu se află în izolare.

Trebuie să manifestăm o atitudine preventivă față de orice caz, întrucât răspândirea virusului este posibilă și din partea persoanelor care nu manifestă simptome specifice”, transmite Irinel Faur, directorul S.P.I.G.M. Deva.

 

Maria Hogman