Meniu Principal

DEVA: Locuitorii din Archia au ajuns bătaia de joc a primarului

Lucrările la rețeaua de canalizare din zona Archia i-au adus în pragul disperării pe cei care locuiesc în zonă. Cu noroiul până la gleznă, inundați de apa din rețea care le-a pătruns în case și cu drumuri devenite impracticabile cei care stau în zona respectivă așteaptă de mai bine de o lună o rezolvare. Ghinion , ar putea zice Florin Oancea dacă ar cita un clasic în viață. Pentru că din păcate se dovedește că mai mult de atât nu știe sau nu poate să facă. Cu toate că a fost informat și cunoaște foarte bine această situație.

 Florin Oancea ar putea redefini termenul de disconfort

O lucrare de canalizare care nu cred că se întinde pe mai mult de doi kilometri se dovedește a fi o misiune imposibilă pentru administrația din Deva. Incapabil să gestioneze și să monitorizeze modul în care se desfășoară lucrările respective, Florin Oancea nu reușește de mai bine de o lună să găsescă o soluție la problemele generate de investiția respectivă. Din păcate cei care sunt nevoiți să suporte acest dezastru sunt cei care locuiesc în zonă . Primarul Florin Oancea din câte știm e bine mersi , nu rămâne cu mașina împotmolită în drum spre casă și nici nu-și face probleme dacă mai poate pleca de acasă.  Probabil în mintea primarului ideea de „puțin disconfort” definește coșmarul pe care îl trăiesc zi de zi cei din zona Archia. Sau poate, Florin Oancea nu a aflat încă că și acolo locuiesc plătitori de taxe și impozite. Este adevărat dacă vezi bătaia de joc la care sunt supuși zilnic nu poți să nu te întrebi dacă cineva nu-i ia de fraieri .  Fraierii unei administrații publice locale  ruptă de realitate și indiferentă la niște probleme cauzate de propria incompetență.

Întrebare retorică ….

Văzând această situație care trenează de mai bine de o lună și se înrăutățește pe zi ce trece nu pot să nu mă întreb:

Dacă tu ca primar ai văzut că nu poți gestiona această lucrare, de ce nu ai sistat desfășurarea lucrărilor până când vremea devenea favorabilă unor astfel de investiții ? Era chiar așa de greu să trimiteți  câteva mașini de pietriș să reparați într-o oarecare măsură drumul și să sistați pentru o perioadă lucrările ?

Ce ar mai fi de spus ???  Când nu ție îți intră apa din rețeaua de canalizare în casă și nu rămâi cu mașina împotmolit în noroi la 20 de metri de casă .. te cam doare-n cot …..”Deva Nouă” !

Iulian Stroia