Meniu Principal

DEVA INTERZISĂ

Cum poți să-i explici unui copil de patru ani că accesul dincolo de acea poartă a cetății Devei este INTERZIS ?

Și că dincolo de poartă nu se află secrete nebănuite sau dragoni fioroși ci doar incompetența unei administrații girată de Oancea și Berbeceanu ?

Oare cum arată incompetența ?,parcă gândește copilul încercând să se uite pe sub ușă. Încet, încet, în ultimii ani, Deva a devenit un oraș unde ne sunt interzise tot mai multe lucruri. E o stare de fapt generalizată pe care o simțim cu toții.

Este INTERZIS să critici stăpânii orașului pe pagini de Facebook, fără riscul de a fi luat la mișto de Berbeceanu sau, mai rău, să fii înjurat și amenințat de câinii de pază ai lui Oancea.

Ne-a fost INTERZIS să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă, fiind ținuți în beznă ca să nu uităm, probabil, la cine e puterea.

Este INTERZIS să întrebi cum se face că soția primarului este abonată la banii bugetului acestui oraș, încasând milioane de lei, în timp ce tu te chinui să-ți hrănești și să-ți educi copiii din salariul minim pe economie.

Nu mai poți alerga pe stadion pentru simplu motiv că pista de atletism a devenit un loc INTERZIS la fel cum INTERZIS a devenit și accesul la telecabină. Iar lista de lucruri care au devenit INTERZISE o puteți continua dumneavoastră.

Un singur lucru nu ne-au putut încă INTERZICE: dreptul de a alege.

Și stă în puterea noastră, atâta timp cât ne mai este permis, să votăm inteligent.

Să alegem, pentru noi, pentru DEVA noastră. Putem face asta. Putem transforma data de 9 iunie în ziua în care din vocabularul devenilor a fost șters cuvântul INTERZIS.

Este momentul schimbării, simțim cu toții asta. O simt și stăpânii care au devenit tot mai agresivi și în același timp tot mai temători…….