Meniu Principal

Deputatul UCRR Iulius Firczak: Vom sprijini sistemul medical din județ și vom fi atenți la nevoile comunității

Aparate performante pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii – donate secției ATI a Spitalului Județean din Deva

 Aparatură în valoare de aproape 100.000 de lei

Spitalul Județean de Urgență Deva a fost dotat cu două aparate, unice în județ, care ajută bolnavii cu afecțiuni respiratorii pentru mobilizarea și eliminarea secrețiilor bronșice. Procedura este una neinvazivă. Aparatura, în valoare de aproape 100.000 de lei, a fost donată de un important om de afaceri din București, care a aflat de campania inițiată de președintele Rotary Club Deva Castrum, Camelia Teau și, prin intermediul deputatului din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România (UCRR), Iulius Firczak a vrut să ajute.

„Aceste aparate sunt foarte importante pentru noi, însă nu am avut fondurile necesare pentru achiziționarea lor. Mulțumim celor  care s-au implicat și ne-au sprijinit cu aceste aparate. Mulțumim Rotary Club Deva Castrum și tuturor celor care ne-au ajutat și ne ajută în această perioadă dificilă”, a menționat șeful Secției ATI a spitalului din Deva, dr. Ioana Kovacs.

Campania „Scut pentru Spital-Deva”, distribuită pe rețelele de socializare de deputatul Iulius Firczak

Omul de afaceri Adrian Boghiu, reprezentant al firmelor EOS România și Next Capital a făcut posibilă echiparea secției de Terapie Intensivă a spitalului din Deva cu aceste aparate.

Acesta a ajuns să facă această donație după ce a văzut, pe Facebook, campania inițiată de președintele Rotary Club Deva Castrum, Camelia Teau, „Scut pentru Spitalul Deva”, distribuită de deputatul UCRR Iulius Firczak, membru fondator al Rotary Club Deva Castrum.

„În momentul în care a început această pandemie am decis să ne implicăm și noi și să ajutăm unitățile medicale și, implicit pe semenii noștri, în lupta cu virusul Covid-19. Întâmplarea a făcut să văd campania „Scut pentru Spital-Deva”, distribuită pe rețelele de socializare de domnul deputat Firczak, pe care îl și cunoșteam, și așa am decis să întindem o mână de ajutor spitalului din Deva”, a precizat Adrian Boghiu, reprezentantul firmelor EOS România și Next Capital.

Scut Pentru Spital-Deva – un proiect inițiat de președintele Rotary Club Deva Castrum, Camelia Teau

„Mulțumim sponsorilor extrem de generoși, că am putut duce acest proiect mai departe și împreună am reușit achiziționarea a doua sisteme CoughAssist, cu circuite corespunzătoare, în valoare de 99.600 de lei, sisteme care au fost donate Secției ATI, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva. Sunt singurele sisteme de acest fel pe care le deține unitatea medicală. Acestea au fost solicitate de către cadrele medicale și vin în sprijinul bolnavilor cu afecțiuni respiratorii. Mulțumim EOS România și Next Capital pentru sprijin și generozitate”, a transmis Camelia Teau.

Iulius Firczak, deputat UCRR este membru fondator al Rotary Club Deva Castrum și a dorit să le mulțumească sponsorilor, pentru donația consistentă și a precizat că va sprijini, împreună cu colegii săi de la Club, sistemul medical din județ și vor fi în continuare atenți la nevoile comunității.

„Statul Român, instituțiile din județ, depun eforturi mari în această perioadă, dar este nevoie și de noi, de fiecare dintre noi. Campania Scut Pentru Spital-Deva s-a adresat tuturor hunedorenilor, persoane fizice și juridice, a căror implicare a ajutat cadrele medicale, în cele mai grele momente ale pandemiei, să fie pregătite pentru depistarea cazurilor de coronavirus și tratarea pacienților infectați.

Când am aflat că sponsorii noștri sunt atât de generoși și după  dezbateri cu colegii de la Club, am decis să alocăm acești bani pentru aparatură și nu pentru consumabile. Astfel, după îndelungi dezbateri cu medicii de la spitalul din Deva am luat acestă decizie, de a achiziționa cele două aparate atât de necesare Secției de Terapie Intensivă”, a afirmat deputatul UCRR Iulius Firczak.

Plachete, în semn de mulțumire pentru sprijinul financiar

Reprezentantului celor două firme, conduse de Adrian Boghiu, membrii Rotary Club Deva Castrum i-au înmânat două plachete, în semn de mulțumire pentru sprijinul financiar acordat.

“Scut Pentru Spital-Deva este un proiect început cu gândul de a sprijini cadrele medicale în lupta lor cu COVID-19, prin achiziționarea de echipamente de protecție, dezinfectanți, echipamente medicale mici (tensiometre, termometre, pulsoximetre digitale). Ne bucurăm mult și mulțumim pe această cale sponsorilor extrem de generoși că am putut duce acest proiect puțin mai departe și, împreună, am reușit achiziționarea a două sisteme CoughAssist care au fost donate secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva. Mulțumim Eos România și Next Capital pentru sprijin și generozitate”, a declarat Camelia Teau, preşedinte Rotary Club Deva C

Maria Hogman