Meniu Principal

DAS Deva: Termen limită pentru schimbarea legitimațiilor de parcare gratuită

Persoanele cu dizabilități mai au la dispoziție două săptămâni pentru a solicita modelul unic de card-legitimație pentru locuri gratuite de parcare, intrat în vigoare anul trecut. De la 1 iulie 2024, vechiul format al documentului nu va mai fi valabil.

Legitimația pentru parcare gratuită se eliberează pe bază de cerere scrisă, care se depune la Compartimentul Monitorizare Asistenți Personali al Direcției de Asistență Socială Deva (clădirea Pieței Centrale, etaj 1, biroul nr. 21).

Cererea va fi însoțită de următoarele documente:

– carte de identitate, respectiv certificat de naștere (în cazul minorilor)

– certificat de încadrare în grad de handicap

– o fotografie 3/4

DE REȚINUT! Persoanele din municipiul Deva care solicită schimbarea legitimației de parcare gratuită cu noul format al documentului au obligația de a preda instituției legitimația veche (pentru distrugere).

INFORMAȚII SUPLIMENTARE cu privire la eliberarea/schimbarea legitimației pentru locuri gratuite de parcare se pot obține la numerele de telefon 0755.878.918 și 0737.036.004, de LUNI până MIERCURI, între orele 8:00-16:30; JOI, între orele 8:00-10:00 și 14:00-16:30 sau VINERI, între orele 8:00-14:00.

Cardul-legitimație pentru locuri gratuite de parcare este destinat persoanelor cu dizabilități care dețin certificat de încadrare în grad de handicap, indiferent de grad. De acest document pot beneficia însă și reprezentanții legali ai acestor persoane. Conform legii, în interesul persoanei cu dizabilități, legitimația poate fi folosită și de către familie, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoțitorul persoanei adulte cu dizabilități, părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu dizabilități, în baza unei măsuri de protecție specială.

Cardul-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități este valabil doar pe perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap și poate fi utilizat în toate parcările publice din România și din statele UE.

Documentul nu poate fi însă folosit în parcările de reședință!

Direcția de Asistență Socială Deva