Meniu Principal

Dănuț Terteci: În zece ani, a bifat nouă locuri de muncă. La trei primării din patru, respectiv Toplița, Cerbăl și Mărtinești, n-a prins anul pe cartea de muncă

Gestul primarului Iulius Bedea, care pus în fața indolenței angajatului Dănuț Terteci, i-a tras biroul din față, a fost analizat și dezbătut pe toate părțile. Unii l-au condamnat pe primar, alții i-au luat apărarea. Prea puțin relevante, atât opiniile pro cât și cele contra! Mai ales că aceste opinii au fost exprimate strict pe baza unui filmuleț care prezintă această scenă. Practic, majoritatea celor care s-au exprimat cu privire la acel video, nu cunosc situația din Primăria Simeria sau profilul angajatului, Dănuț Terteci.

Este Dănuț Gigi Terteci unul dintre angajații primăriei care face jocurile grupului de interese politice care gravitează în jurul Primăriei Simeria?

 Profilul angajatului Dănuț Terteci nu este unul care să îi fie favorabil. În ultimul deceniu a schimbat nouă locuri de muncă(  Director Cancelarie Instituția Prefectului, Apaprod SA, ADI Aqua Prest Hunedoara, Comprodserv Unic SRL, Primăria comunei Mărtinești, Primăria comunei Bulzeștii de Sus, Primăria comunei Toplița, Primăria comunei Cerbăl, Primăria orașului Simeria), iar la primăriile pe unde a lucrat, până să îl angajeze Iulius Bedea la Simeria, n-a „făcut mulți purici”

A bifat la primării pe cartea de muncă, conform CV-ului, următoarea perioadă:

  • Comuna Mărtinești – 11 luni
  • Comuna Bulzeștii de Sus – 15 luni
  • Comuna Cerbăl – 7 luni
  • Comuna Toplița – 9 luni
  • Orașul Simeria are până acum 17 luni

 Pe lângă acest lung periplu prin diverse firme de stat( cu o singură excepție), este de notorietate în Simeria, faptul că Dănuț Terteci este un susținător înfocat al fostului primar Emil Rîșteiu, fiind văzut cu diverse ocazii sau evenimente alături de consilierii locali care gravitează în jurul fostului edil. Mai mult, este de notorietate faptul că în ziua în care Dănuț Terteci se afla în fața comisiei de disciplină din cadrul Primăriei Simeria, prefectul județului și consilierii locali din Coaliția Anti-Simeria și-au făcut apariția în sala de ședință, iar vociferările lor( ale consilierilor locali) au întrerupt ședința care a fost suspendată.

De remarcat este și faptul că nu este pentru prima dată când angajatul primăriei, Dănuț Gigi Terteci îl provoacă pe primarul Iulius Bedea

În urmă cu câteva luni, îi spunea primarului cu nonșalanță, pe holurile primăriei, de față cu alți angajați: “Du-te-n pana mea” jignindu-l la propriu, spunându-i că este semi-analfabet.

Că Iulius Bedea, primarul Simeriei și-a ieșit din fire trăgând de biroul angajatului, este de condamnat! Cu toate acestea, pentru că astfel de incidente s-au mai întâmplat și în alte primării din țară, consider că problema acestor funcționari publici pe care legea îi protejează la maxim, ar trebui analizată. Nu poți să lași acești funcționari să devină Dumnezei într-o instituție publică care oferă servicii cetățeanului.

Sursă foto: Facebook