Meniu Principal

Cum și-au bătut joc instituțiile statului de cetățenii din Aninoasa

În luna februarie un cutremur în zona județului Gorj, afecta iremediabil 11 clădiri din Aninoasa. Niște case ponosite, dar acele case erau toată averea pe care cei năpăstuiți de soartă o aveau pe viața lor.

Pentru că au simțit “miros de pradă” precum hienele care își adulmecă victima, potentații județului, în frunte cu prefectul au dat iama prin sărăcia lucie din acel cartier în căutarea unor ședințe foto care să impresioneze publicul. Declarațiile sforăitoare de la fața locului, obiectivele camerelor de filmat și blitzurile aparatelor foto nu mai conteneau să imortalizeze „empatia” pe care politicienii o mimau cu atâta pricepere. Ce să vezi, aveam și noi sinistrați în județul Hunedoara și nu era să rateze vreunul dintre mai marii județului o asemenea ședință foto.

Pe o parte dintre cetățenii rămași fără locuințe, cei care au acceptat acest lucru, i-au mutat în niște containere. Dar așa cum suntem obișnuiți, promisiunile politicienilor n-au contenit să curgă vreme de vreo două luni. Spuneam la aceea vreme că nu se va întâmpla nimic acolo la Aninoasa, iar acei oameni, necăjiți și bătuți de soartă, vor sta acolo mult și bine în acele containere. Am avut dreptate. Exact așa stă situația. NU S-A  ÎNTÂMPLAT ABSOLUT NIMIC !Acum, iarna bate la ușă! Și vorba ăluia de-a fost președinte de țară: Iarna nu-i ca vara!

Toată vara, pesediști și peneliștii au fost ocupați cu rotativa. Să ajungă dom’le și Ciolacu, „prim-sinistrul” României! Au avut grija asta toată vara! Prefectul județului avea grija unora dintre angajații care se opinteau „frecând menta” prin Primăria Simeria și a fost ocupat să le facă pe „avocatul”. De cei din Aninoasa cărora vara le plângeau pe umăr „i-a durut în cot”…vorba aia: Să se descurce și singuri, pe cont propriu. Acum, toți potentații județului dau vina pe primar. Că din cauza lui nu s-a realizat minunea. L-au găsit pe acarul Păun, cum s-ar zice . Eu zic că până la urmă rămâne cum s-a stabilit de mai bine de 20 de ani: Cetățeanul e de vină că este și sărac și prost! Sărac din vina voastră, a politicienilor și prost din vina lui, că vă votează!