Meniu Principal

Costel Avram: Prefectul minte când spune că a avut o contribuție în alocarea banilor către Aninoasa

„Descinderea” prefectului Călin Marian la Aninoasa unde a „pozat” în salvatorul celor afectați de cutremurul care a avut loc în luna februarie, în județul Gorj, a fost taxată de administratorul public al județului, Costel Avram.

Avram a declarat într-o emisiune la postul local de televiziunea Mondo TV, că prefectul județului nu știa nimic despre banii ce urmau să fie alocați de Guvern către Primăria Aninoasa.

Declarațiile făcute de Costel Avram în emisiunea „Punctul pe i”:

„L-am văzut pe prefect în Valea Jiului, care a spus că s-a luptat pentru banii de la Aninoasa( banii alocați de Guvern pentru construcția blocurilor destinate celor care stau în locuințele afectate de cutremurul din Gorj, din luna februarie n.r). Domnule prefect vă cer public să spuneți ce ați făcut dumneavoastră? Dacă ați mișcat măcar pixul ca să vină banii la Aninoasa! Când vă întreb acest lucru, știți discuția pe care am avut-o într-o marți dimineață la dumneavoastră în birou, alături cu primarul Dunca. Eu am plecat la București, trimis de Laurențiu Nistor, m-am întâlnit cu ministrul Dezvoltării iar a doua zi dimineață v-am spus: Domnule prefect facem Hotărâre de Guvern pentru 40 de milioane de lei. De unde 40 de milioane de lei, m-ați întrebat?

V-am spus, facem pentru 40 de milioane de lei și atâția bani vor fi dați la Aninoasa! Este meritul sută la sută al premierului Ciolacu care a avut o discuție cu cel care era pe vremea aceea prim-ministru, Nicolae Ciucă. Astfel din rezerva Ministerului Dezvoltării s-au dat acești bani. Deci, domnul prefect, Călin Marian habar nu a avut dacă se dau acești bani. A avut un proiect de Hotărâre transmis înainte de demersul meu care a fost dat înapoi. Când m-am dus în acea dimineață la el cu primarul Dunca, mi-a zis, facem că pe ăsta l-au dat înapoi. Eu știam discuțiile pe care le-a avut președintele Consiliului Județean cu Marcel Ciolacu.

Am fost primit la Ministerul Dezvoltării de către ministru, pe la ora 17:00. A doua zi dimineață am venit, s-a făcut proiectul de Hotărâre. Eu i-am spus valoarea, 40 de milioane de lei!

Să vii acum în Aninoasa și să spui că tu te-ai zbătut…Habar nu are!”, a concluzionat Costel Avram.(Stirea urmatoare) »