Meniu Principal

Consiliul Județean Hunedoara: 30 de proiecte de hotărâri

În cadrul ședinței Consiliului Județean Hunedoara s-a propus spre aprobare consilierilor județeni peste 30 de proiecte de hotărâri care vizează bunul mers al instituțiilor aflate în subordine, precum și derularea unor investiții noi, menite să dezvolte infrastructura sanitară, dar și turismul.
Astfel:
A fost încheiat un Acord de asociere cu comuna Sălașu de Sus pentru realizarea lucrărilor de reparații pentru punerea în funcțiune a vechii Linii Electrice Aeriene pe zona Nucșoara-Cârnic. Repararea liniei reprezintă o șansă în plus pentru dezvoltarea turismului în această zonă de intrare în Parcul Național Retezat și pentru extinderea infrastructurii de cazare.
Extindem blocul operator de la Spitalul Județean de Urgență Deva cu o sală de operații destinată urgențelor. Este obligatoriu ca unitatea spitalicească să aibă o astfel de sală, în condițiile în care majoritatea cazurilor grave provenite din accidente ajung la SJU Deva. Extinderea blocului operator va fi realizată peste noua secție radiologie care se ridică acum pe fonduri europene.
Alte proiecte de interes aprobate astăzi:
 Încheierea Acordului de cooperare între Județul Hunedoara și Regiunea Beni Khenifra din Regatul Marocului
 Asocierea cu municipiul Orăștie pentru realizarea unui monument dedicat Regelui Ferdinand I – Întregitorul de țară
Deplasarea trupelor teatrelor din Deva și Petroșani la Chișinău (Rep. Moldova) la Zilele Ion Luca Caragiale, eveniment organizat de Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale”.
Lista proiectelor dezbătute și aprobate poate fi consultată la următorul link http://cjhunedoara.ro/…/79…/646-sedinta-30-august-2022