Meniu Principal

Conferinţa Naţională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice, ziua a treia

Întâlnirea bibliotecarilor a fost organizată de către Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Biblioteca Națională a României și Asociația Națională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice.

  Evenimentul, desfășurat între 17-19 mai 2022, a avut loc în stațiunea Parâng și a reunit reprezentanți de la peste 30 de biblioteci din țară și de la Biblioteca Națională a României, care a fost reprezentată de către directorul său, reputatul istoric Adrian Cioroianu, fost ministru de externe.

Prelegerile și prezentările din cadrul lucrărilor au fost urmate de un regal actoricesc susținut de maestrul Horațiu Mălăele, care a prezentat fragmente din spectacolul său ”Sunt un orb”.

Ne-au onorat cu prezența cunoscutul istoric Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României, și Dragoș Adrian Neagu, președintele Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, partenerii noștri în organizarea acestei minunate conferințe. De asemenea, participă invitați din Polonia, Bulgaria și Slovenia, partenerii noștri dintr-un amplu și ambițios proiect de educație financiară a adulților în cadrul bibliotecilor.

Tema actualei ediții a conferinței s-a circumscrie preocupărilor constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta și livra cursuri pentru comunitate, care să acopere cele mai variate nevoi de informare, documentare, pregătire profesională și petrecere creativă a timpului liber.

Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva