Meniu Principal

COMUNA BRĂNIȘCA ESTE PE MÂINI BUNE!

„Voi continua să lucrez neobosit pentru a aduce schimbări pozitive, să ascult vocea fiecărui cetățean și să acționez cu transparență și integritate. Cred cu tărie că prin continuitate, dialog deschis, colaborare și implicare activă putem construi o comună mai prosperă pentru toți cetățenii ei. ”
Adel Ștef – primar comuna Brănișca
Iată proiectele de viitor propuse pentru mandatul 2024-2028:
Implementarea, alături de Asocierea AQUA PREST și APA PROD Deva a proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara (proiect în faza de licitație publică).
– Continuarea implementării proiectului de înființare canalizare menajeră și stație de epurare pentru satele Brănișca, Rovina, Boz și Târnăvița, comuna Brănișca.
– Continuarea implementării proiectului de alimentare cu gaze naturale în Comuna Brănișca pentru satele Brănișca, Rovina, Boz și Târnăvița.
– Continuarea implementarii proiectului – Dezvoltarea infrastructurii ITS/TIC în comuna Brănișca, finanțat prin PNRR, – Contractul nr. 307 din 03.01.2023 în valoare de 321.000 Euro, constând în componenta digitalizării serviciilor din Primărie și componenta securizării domeniului public și rutier al comunei.
– Continuarea implementării proiectului “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” prin PNRR – componenta C15 Educație.
– Extinderea infrastructurii de apă potabilă în satele Brănișca, Boz, Rovina, Târnava și Târnăvița pentru traseul exceptat din proiectul regional, finanțabil prin Agenția Fondului de Mediu.
– Realizarea unui parteneriat de colaborare între Ministerul Transporturilor, Consiliul Județean Hunedoara, comuna Brănișca și comuna Vețel, în vederea costruirii unei căi rutiere între Localitatea Brănișca și Localitatea Vețel prin transformarea în poduri rutiere de mic tonaj a fostelor poduri feroviare istorice ce vor fi scoase din uz. Se va aborda inclusiv posibilitatea trecerii terenului ce deservește actuala structură de cale ferată din interiorul localității Brănișca, în domeniul public local, pentru transformarea în cale rutieră (DJ 706A).
– Realizarea unui pateneriat de colaborare între Consiliul Județean Hunedoara și Comuna Brănișca, în ceea ce privește punerea în valoare a potențialului Castelului și a parcului ce îl deservește înspre beneficiul interesului turistic și local.
– Reabilitare DC 147: Căbești – Furcșoara, km 8+840 – km 12+740, printr-un parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și comuna Vălișoara (documentație tehnică elaborată pentru traseul din comuna Brănișca).
– Modernizare străzi în satele Boz, Târnava și Târnăvița și construire a două poduri peste Valea Bozului cu implementare graduală după finalizarea operațiunilor de introducere a utilităților pentru cetățeni (documentație tehnică elaborată).
– Eficientizare energetică a sediului Primăriei Comunei Brănișca, județul Hunedoara prin Agenția Fondului de Mediu.
– Eficientizare energetică a clădirii Școlii gimnaziale “Nicolae Țic” Brănișca, județul Hunedoara, prin Agenția Fondului de Mediu.
– Modernizarea și eficientizarea iluminatului public din comuna Brănișca finanțată prin Agenția Fondului de Mediu (documentație tehnică întocmită)
– Proiectarea și aplicarea spre finanțare a unui dispensar medical urban și a unei farmacii locale.
– Proiectarea, finanțarea și construirea unui loc de joacă în satul Boz, Rovina și Târnăvița.
– Proiectarea și construirea unui teren sintetic de sport în satul Brănișca.
– Amenajarea și construirea unui teren de fotbal în satul Boz.
– Sprijinirea și dezvoltarea mediului de afaceri.
– Sprijinirea activităților culturale, recreative, istorice și sportive, precum și cele cultural-religioase
Vă mulțumesc anticipat petru încredere și sprijin și vă aștept cu inima deschisă să participăm la acest efort comun.
Primar, ȘTEF ADEL

Comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Hunedoara

Cod Mandatar Financiar: 21240002