Meniu Principal

CJ – Ședința de îndată desfășurată în sistem videoconferință

Le mulțumesc colegilor consilieri județeni care au fost prezenți la ședința de îndată desfășurată, vineri, în sistem videoconferință, și care au votat în unanimitate proiectele aflate pe ordinea de zi.

Astfel, putem să derulăm o serie de investiții importante pentru sistemul nostru sanitar, dar și pentru drumurile județene pe care le administrăm.

Am dezbătut și aprobat nota conceptuală și tema de proiectare pentru montarea unui transformator nou și realizarea conexiunilor necesare la postul de transformare în vederea măririi puterii instalate la Sanatoriul de Pneumoftiziologie de la Geoagiu. Unitatea sanitară a beneficiat de un proiect de reparații capitale, fiind complet modernizată și utilată corespunzător, dar funcționarea sa a avut de suferit din cauza deselor pene de curent produse de subdimensionarea transformatorului existent. Cu atât mai mult, cu cât, din cauza creșterii cazurilor de infecții cu virusul SARS-CoV-2, Sanatoriul a extins la 80 numărul de paturi alimentate cu oxigen. Funcționarea optimă a instalației de oxigen și asigurarea unui act medical la standarde înalte în condiții de maximă siguranță ne-a determinat să găsim o soluție pentru mărirea puterii instalate. Mă bucur că toți colegii consilieri județeni au înțeles necesitatea acestei investiții.

De asemenea, în ședința de vineri, am adoptat două hotărâri de aprobare a DALI și a indicatorilor tehnico-economici pentru două obiective de investiții importante. Este vorba despre modernizarea DJ 706B: Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncșoara – Dumești – Sârbi (DJ 706), km. 3 + 800 – 5 + 827, și modernizarea DJ 762: Baia de Criș – Bulzeștii de Sus – limită județ Alba, km. 22+253 – 40+600 (km 22+253 – km 35+202). Această din urmă investiție se ridică la circa 45 de milioane de lei.

Prin votul dat vineri am actualizat și suma alocată Programului de lucrări și servicii de întreținere, reparații curente și periodice a drumurilor aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara pentru anul 2021, a cărei valoare se ridică acum la 32,5 milioane lei.

Laurențiu Nistor,

Președintele Consiliului Județean Hunedoara

 « (Stirea anterioara)