Meniu Principal

Cetatea Orăștie Renascentă: O viziune îndrăzneață în reabilitare(galerie foto)

Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie, a prezentat opiniei publice ultimile noutăți privind proiectul de restaurare și punere în valoare a Cetății Orăștie.

Acesta a postat pe pagina de socializare un mesaj pentru locuitorii oarșului:

„Dragi locuitori,

Vă aduc cu bucurie noutăți despre proiectul de reabilitare a Cetății Orăștie, o comoară istorică ce prinde viață sub îndrumarea hotărâtă și dedicată a mea, dar și a întregii echipe de implementare.

Stadiul actual al proiectului: Un pas semnificativ către restaurare

În ultimele luni, am asistat la transformarea fermecătoare a cetății, reflectând angajamentul constant pentru conservarea și promovarea patrimoniului nostru cultural. Zidurile care au păstrat secretele timpurilor își recapătă gloria, iar fiecare piatră păstrează povestea unei epoci demult apuse.

Restaurare cu respect pentru trecut

Cu o viziune clară și respect pentru istorie, m-am asigurat că procesul de restaurare pune în valoare autenticitatea Cetății Orăștie. Fiecare detaliu, de la turnurile impunătoare la zidurile de apărare, este tratat cu atenție deosebită pentru a reda strălucirea autentică a cetății noastre.

Implicarea comunității: Un element cheie în succesul proiectului

Artiști locali și specialiști în diferite domenii, au colaborat încă de la scrierea proiectului, pentru a aduce la viață nu doar zidurile, ci și tradițiile și poveștile care definesc Cetatea Orăștie.

Următorul capitol: Planuri pentru viitor

Pe măsură ce proiectul avansează, mi-am propus să extind accesul public și să dezvolt diferite programe pentru a implica generațiile viitoare în bogata noastră istorie.  Împreună, putem aduce la viață o bijuterie a patrimoniului nostru”,a scris Ovidiu Bălan.