Meniu Principal

Ce a primit Mircia Muntean în schimbul umilinței la care îl supun din nou liberalii hunedoreni?

Alegerile electorale din municipiul Deva se învârt de fiecare dată în jurul lui Mircia Muntean. Orice partid politic, indiferent de coloratură, trebuie să se alinieze în spatele lui Mircia Muntean pentru a putea izbândi la Deva. Este o realitate, devenită axiomă atunci când se fac calcule electorale pentru municipiul Deva.

Berbeceanu scos în față și pus să-l umilească pe Muntean

Din punct de vedere politic, Traian Berbeceanu este zero barat dacă este să-l raportezi la Mircia Muntean. La orice oră din zi sau din noapte, Mircia Muntean ar spulbera echipa Traian Berbeceanu – Florin Oancea într-o confruntare electorală. Au confirmat-o și sondajele de opinie de anul trecut, în care măsurătorile arătau că Florin Oancea este ca și scor electoral, pierdut undeva prin buzunarul de la pieptul lui Mircia Muntean.

Faptul că Mircia Muntean nu poate candida la alegerile electorale de anul viitor a dat o gură de oxigen echipei Berbeceanu – Oancea, dar nu le-a adus liniștea. Chiar și în aceste condiții, Mircia Muntean nu putea fi scos din ecuație. Cu un candidat bun la Deva susținut de Mircia Muntean, Florin Oancea avea mari probleme anul viitor. Tocmai de aceea, singura soluție liberală era cooptarea lui Mircia Muntean în partid și scoaterea acestuia pe linie moartă.

Fotografia lui Mircia Muntean alături de Nicolae Ciucă, Lucian Bode și Gheorghe Flutur în momentul semnării adeziunii la PNL, demonstrează fără echivoc că această decizie liberală a fost parafată la cel mai înalt nivel. Practic, municipiul Deva a fost securizat de liberali. Cel puțin așa se speră dinspre tabăra liberală.

Nu știa Nicolae Ciucă că Mircia Muntean a fost condamnat de două ori? Normal că știa. Nu știa Nicolae Ciucă că există posibiltatea ca atât el cât și partidul să fie ținta unor atacuri politice, tocmai pentru că a acceptat să fie fotografiat alături de Mircia Muntean? Normal că știa. A fost acest scenariu făcut la dorința lui Mircia Muntean? Înclin să cred că, da! Tocmai asta demonstrează cât de disperată este situația la Deva pentru liberali.

De ce s-a trezit Berbeceanu să-l împroaște cu noroi pe Mircia Muntean?

În primul rând ca să dovedească că este lipsit total de abilitatea de a face politică. În al doilea rând să-i mângâie orgoliul lui Florin Oancea, care a ținut să-l umilească astfel pe Mircia Muntean. Credeți că Mircia Muntean nu știa că urmează să fie umilit din nou de liberali ? Eu, cred că știa.Tocmai de aceea, dilema acestei tranzacții electorale plutește încă în aer: Ce a primit la schimb Mircia Muntean de la Nicolae Ciucă pentru acest transfer?