Meniu Principal

Biserica ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” s-a primenit și înnoit

M-am simțit onorat să iau parte la un moment de mare încărcătură spirituală, slujba de sfințire a noii picturi, care s-a săvârșit în această dimineață în Țara Zarandului, la biserica de la Țebea.
Biserica ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” s-a primenit și înnoit prin strădania tuturor celor care și-au dorit ca Sfântul lăcaș de cult, cu o istorie veche și bogată, să devină o casă luminoasă și primitoare pentru toți credincioșii care îi trec pragul.
Bucuria este cu atât mai mare cu cât slujba de sfințire a fost oficiată de înalți ierarhi ai Bisericii noastre, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Laurențiu, alături de Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Andrei, Episcopul Harghitei și Covasnei, Preasfințitul Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și Preasfințitul Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei.
Mulțumesc Preasfințitului Părinte Episcop Nestor pentru distincția oferită cu acest prilej!
Slujba de Sfințire oficiată la Țebea precede un alt moment important pentru comunitatea noastră, care se va desfășura mâine în Panteonul Moților. Printr-un ceremonial special, vom omagia duminică, 11 septembrie, 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, Eroul Național care își doarme somnul de veci în curtea bisericii de la Țebea.
Laurențiu Nistor, președinte CJ Hunedoara