Meniu Principal

Autoritățile s-au concentrat exclusiv asupra cazurilor de coronavirus

Sistemul medical din România își diagnostica, trata și opera cu întârziere pacienții, în multe cazuri, și înainte de pandemie, dar problema s-a acutizat în ultimele 2-3 luni, odată cu recomandarea autorităților ca în spitale să mai fie tratate doar urgențele, în afara pacienților infectați cu COVID-19. Țara noastră are cam 5 milioane de bolnavi cronici.

 Nicolae Bănicioiu,  fost ministru al Sănătății în guvernarea Ponta,  anunță că cel puțin cinci milioane de pacienți cronici, aflați în evidențele sistemului de sănătate, au fost ignorați de medici, în timpul stării de urgență. Internările în spitalele din România au fost interzise, iar medicii au preluat doar urgențe, însă unii oameni au fost lăsați să moară, spune Bănicioiu. Motivul? Autoritățile s-au concentrat exclusiv asupra cazurilor de coronavirus, care nu depășesc 18.000.

În România ultimelor două luni, toți pacienții existenți sunt Covid-19

„Despre această statistică nu se vorbește în România ! Se ascunde la greu adevărul despre morții și dramele pacienților noncovid ! Nu există anchete de presă , politicienii nu vorbesc despre asta , ong-urile tac ! Oare de ce ?? Poate vom afla până la urmă …dar e foarte interesantă abordarea.

În România ultimelor două luni, toți pacienții existenți sunt Covid-19. Nu există niciun alt diagnostic, nici pacienți care să intre sub tratament sau să continue monitorizarea medicală a afecțiunii cronice. Cancer, hepatită, diabet, boli cardiovasculare, toate aceste afecțiuni au fost în totalitate lăsate deoparte, ca și cum nu ar conta sau nu ar mai fi avea gradul anterior de periculozitate! Atenție, ele sunt extrem de periculoase și chiar letale!

Domnule ministru, cu toții înțelegem siguranța echipei medicale și a spitalului, însă, numai luând în calcul cazurile de boli cronice raportate ajungem la un număr de 5 milioane de pacienți, fără să adăugăm urgențele care apar la tot pasul.

De teamă că nu veți fi în stare să gestionați un număr mare de cazuri Covid, ați închis spitalele

Oamenii aceștia au drepturi egale cu ale bolnavilor de Covid-19. În timp ce unii pacienți veniți cu boala din import, contractată la sparanghel sau alte leguminoase( unde au fost trimiși de guvernul dvs. să se îmbolnăvească), ocupă paturile spitalelor, pacienții României nu au loc să fie tratați acolo unde și-au plătit lună de lună contribuția CAS și CASS deoarece nu au Covid-19, ci altceva… Nu vă lăsați păcăliți de faptul că sunt doar niște nume scrise, niște cazuri aleatorii prezentate de mine aici. Oamenii aceștia lăsați fără tratament sunt tații, frații, copiii, nepoții, soții cuiva!

În orice clipă, oricare dintre noi sau cei dragi nouă pot fi în această situație ingrată care nu mai poate continua! De teamă că nu veți fi în stare să gestionați un număr mare de cazuri Covid, ați închis spitalele. Nu pedepsiti pacienții pentru incompetența autorităților!”, scrie Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în guvernarea Ponta.

Mai sunt și alți bolnavi care au nevoie de tratament, de medici, de spital

Să spunem că se sistează intervențiile chirurgicale, în afara celor de urgență, e o absurditate enormă din toate punctele de vedere. Orice intervenție chirurgicală este clar că e urgență. O mare parte dintre pacienții non-COVID au fost ignorați în această perioadă, când Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost închis. Chiar dacă, pentru unii dintre ei, lipsa accesului la investigații medicale sau la o intervenție chirurgicală poate însemna agravarea bolii sau moartea. În prezent, sute de paturi stau goale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva fiind internați sub 40 de bolnavi cu Covid.

Dr. Bianca Glodean, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, spune că Policlinica se deschide pentru Oncologie, Hematologie, Diabet  și, progresiv, vor funcționa și alte cabinete.

 

Maria Hogman