Meniu Principal

AUR este alături de contabili, economiști și mediul de afaceri românesc!

Guvernul PSD-PNL e o catastrofă totală pentru România. Într-o țară în care stabilitatea economică și transparența ar trebui să fie fundamentul dezvoltării, acești impostori au instaurat un haos legislativ, care afectează întregul mediu economic și care, astăzi, a scos în stradă contabilii și antreprenorii, sătui de măsurile luate pe genunchi de PSD și PNL.

Recenta publicare a OUG 69/2024 și OUG 70/2024, fără nicio consultare publică și cu aprobarea acestora în doar câteva zile, reprezintă doar vârful aisbergului. Aceste ordonanțe de urgență, împreună cu măsuri precum e-TVA și e-Factura, nu sunt decât farsa unei digitalizări dezastruoase și care ignoră complet principiile democrației și dialogului social.

Mediul economic are nevoie de consistență și predictibilitate în domeniul fiscal, antreprenorii au nevoie să fie consultați atunci când se iau măsuri care produc schimbări substanțiale. Marcel Boloș nu s-a consultat cu nimeni din mediul de afaceri, din partea contabililor, ci doar a vrut să implementeze rapid o serie de măsuri care să instituie o falsă digitalizare, fără a ține cont de toate aspectele și de presiunea pe care o pune pe contabili și antreprenori. E-TVA reprezintă o altă aberație fiscală realizată pe repede înainte și fără consultarea specialiștilor, fiind nimic altceva decât o nouă lovitură dură dată antreprenorilor.

Predictibilitatea în guvernarea lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu pare să fie de domeniul SF-ului, iar legislația făcută pe genunchi produce haos și bulversează mediul de afaceri. Ne luptăm cu un sistem corupt și ineficient în care singurul mod de a fi auzit este să ieși în stradă să protestezi. Ceea ce au reușit să facă PSD și PNL astăzi este să introducă și mai multă birocrație, specialiștii au fost puși forțat să facă treaba statului, deși există zeci de mii de funcționari și softuri plătite pentru a face acest lucru. Acest guvern s-a dovedit a fi un dușman al mediului de afaceri, sufocând inițiativa privată cu măsuri haotice și represive. Fără reacția promptă și hotărâtă a societății, statul nu va învăța niciodată să-și facă bine treaba.

România are nevoie de o schimbare radicală. Un singur control pe an la același agent economic, aceasta este una dintre propunerile din Planul SIMION, împreună cu respectarea calendarului fiscal, care presupune ca măsurile care conduc la creșterea taxelor sau introducerea de noi taxe trebuie introduse în calendarul fiscal cu cel puțin doi ani înainte de a fi implementate, pentru a oferi predictibilitate. Trebuie să punem capăt acestei guvernări toxice ale cărei singure soluții sunt adoptarea de noi taxe și impozite peste noapte, fără vreo consultare, o guvernare ce tratează antreprenorii ca pe niște infractori.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor