Meniu Principal

Arion: Cine zice că rezervorul de la Casa de Cultură lipsește, se înșeală ! Îi mai dau două-trei ciocane și e gata !

Știrea că la Casa de Cultură din Hunedoara s-au plătit 100.000 de lei pentru un rezervor de apă care nu există, l-a luat oarecum prin surprindere pe Viorel Arion. Adică, omu’ știa că lipsește, dar se gândea că nu se va prinde nimeni ! În fond și la urma urmei, dacă ar fi un incendiu la Casa de Cultură, se știe că pompierii vin cu apa lor ! Deci rezervorul ăla era mai mult un moft ! Cel puțin așa i-a spus lui Moloț care era boier mare pe vremea când a aranjat cu ăla care trebuia să efectueze lucrarea !

Oricum, ca să acopere paguba, Viorel s-a apucat repede să construiască unul. În plin proces de creație, printre lovituri de ciocan, Arion a găsit timpul necesar să dea câteva declarații. “Dom’le, eu nu înțeleg de ce e atâta agitație pentru un amărât de rezervor ! Și Moloț, atunci când s-a făcut plata, mi-a spus: <Bre, Arioane, pune și tu o găleată de aia de 10 litri ! Dacă te întreabă cineva, spui și tu că a fost un rezervor dar a intrat la apă !>”, a explicat Arion în timp ce mai dădea un ciocan, așa în dorul lelii.

Potrivit lui Arion, lucrarea era gata de mult dacă nu intervenea părintele Pomohaci. “Într-o zi, când dădeam la ciocan, m-am trezit  că mă sună părintele Pomohaci. Zic și eu, sărumâna-părinte, Doamne ajută și alea, alea, în ordinea în care m-a învățat Crișan.

Popa Pomohaci m-a lăsat să termin cu lingușeala și îmi zice pe un ton mieros: <Viorele dragă, am auzit că ești specialist în ciocan și tare mi-ar plăcea să vin să mi-l arăți și mie ! Cine știe, poate chiar te las să-l pui la lucru !>. Dom’ le în secunda doi am amuțit mai ceva decât atunci cu italienii. I-am închis telefonul și m-am refugiat aici, în pădure, unde sper să nu mă găsească ! Oricum, mai am un pic și e gata rezervorul. Apoi o să-l montez la Casa de Cultură să nu mai zică Bobora că l-am păgubit ”,  explică Arion.

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare !

Tiberiu Stroia