Meniu Principal

Ajutor pentru civilii din Ucraina

Acţiunea este coordonată de DAS Hunedoara, cu sprijinul subfilialei de Cruce Roşie din municipiu Hunedoara.

Întrunit în această dimineaţă la sediul Primăriei municipiului Hunedoara, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis iniţierea unei acţiuni de sprijin pentru civilii grav afectaţi de războiul din Ucraina.

Încă de vineri Primăria Hunedoara este în contact cu autorităţile locale din Sighetu Marmaţiei şi consulatul României de la Slatina (Ucraina) pentru a afla care sunt cele mai acute nevoi ale civililor ucrainieni din zona amintită (de pe ambele părţi ale frontierei).

S-a stabilit ca, într-o primă fază, Primăria municipiului Hunedoara să trimită cel târziu joi, 3 martie 2022, un prim transport cu obiecte care le vor fi de mare ajutor civililor din Ucraina.

Hunedorenii care doresc să ajute o pot face donând următoarele produse:

=saltele de tip izopren (saltele de camping)

– pături

– saci de dormit

– apă (plată sau minerală) la bax

– conserve în ambalaj metalic

– săpun

– pastă de dinţi

– şerveţele umede

– scutece de unică folosinţă pentru copii (ambalate).

Din cauza condiţiilor sanitare şi din dorinţa de a simplifica procesul de preluare şi transport (fără a mai fi nevoie de o sortare detaliată a produselor), se primesc DOAR PRODUSE NOI, de dorit în ambalajul original sau cu eticheta nedezlipită/neruptă.

Nu se vor primi produse folosite!

Produsele amintite se vor prelua începând de astăzi (luni – 28 februarie) la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Hunedoara – clădirea Pieţei Dunărea, la parter. În această primă etapă, centrul va funcţiona până miercuri, inclusiv, între orele 10.00 – 18.00.

În paralel, Primăria municipiului Hunedoara începe o acţiune de inventariere a posibilităţilor de cazare a refugiaţilor din Ucraina, pentru eventualitatea în care va fi nevoie ca refugiaţi din ţara vecină să fie găzduiţi şi în zona noastră.

Entităţile care doresc să ajute punând la dispoziţie locuri de cazare sunt rugate să transmită datele de contact, adresa imobilului şi numărul de locuri disponibile la adresa de e-mail cazareurgentahd@gmail.com .