Meniu Principal

AJUTOR DE STAT DE 300 DE MILIOANE DE EURO

Ministrul PSD al Economiei a asigurat un ritm susținut al parcurgerii procedurii necesare. S-a ajuns rapid pe ultima linie dreaptă, respectiv s-a aprobat Ghidul Solicitantului. În următoarele 30 de zile solicitanții se pot înscrie în program. Se estimează că cele 300 de milioane de euro destinate investițiilor pentru retehnologizare și linii de producție nepoluante vor avea cel puțin 30 de beneficiari.
Vor avea prioritate firmele care contribuie la reducerea dependenței de import. Se încurajează astfel realizarea lanțurilor valorice esențiale în dezvoltarea economiei naționale.
Schema de ajutor de stat se adresează preponderent firmele românești, dar poate fi accesată și de companiile străine care vor să-și dezvolte capabilități noi în România, ori de cele care vor să-şi extindă investiția deja existentă.
Cele 300 de milioane de euro se adaugă sumelor din celelalte scheme de ajutor de stat, în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, promovate de PSD prin programele ,,Sprijin Pentru România”.
Ilie Toma, deputat PSD