Meniu Principal

Agenții și brokerii de asigurări vor beneficia de garanții prin IMM Invest

Amendamentul prin care au fost introduși brokerii a fost propus de Iulius Marian Firczak, Deputat în Parlamentul României

Au fost adoptate miercuri, 20 mai, în Plenul Camerei Deputaților – în calitate de for decizional – noi modificări privind schema de ajutor de stat IMM Invest. Astfel, agenții și brokerii de asigurări au fost incluși, printr-un amendament, pentru a beneficia de garanții în cadrul programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.42/2020 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA, precum și pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 – a primit aviz de la Comisia pentru buget, finanțe și bănci, dar și de la Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare.

Iulius Marian Firczak, Deputat al Uniunii Culturale a Rutenilor din România, a propus amendamentul prin care au fost  introduși brokerii

„Cu acest amendament votat în Comisia de Buget, legea a fost votată miercuri în Camera Deputaților; urmează să fie promulgată de Președinte și apoi publicată în Monitorul Oficial. Având în vedere că toate partidele au acceptat această modificare și nu au fost obiecții nici la alte amendamente, cred că legea va intra în cel mai scurt timp în vigoare”, a declarat Iulius Marian Firczak.

Brokerii de asigurări și agenții de asigurări precum și agențiile imobiliare – eligibile pentru programul IMM Invest

„Am introdus marți un amendament la lege, în Comisia de buget, care a fost votat de toate partidele. Amendamentul spune că societățile care desfășoară activități auxiliare intermedierilor financiare, adică brokerii de credite, brokerii de asigurări și agenții de asigurări precum și agențiile imobiliare sunt eligibile pentru programul IMM Invest”, a adăugat deputatul.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, de asemenea, majorarea plafonului total al garanțiilor care pot fi acordate în cadrul programului de la 15 miliarde lei la 30 miliarde lei.

IMM Invest este cel mai mare program de susținere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani. Principalele avantaje aduse de acesta sunt următoarele: statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenționată integral de stat cel puțin până la final de an, zero comisioane legate de garanția statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanției este de până la 72 de luni.

Maria Hogman