Meniu Principal

Trei unități de învățământ din județ decorate de Administrația Prezidențială

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, Administrația Prezidențială a organizat o ceremonie în cadrul careia au fost decorate 101 unități de învățământ din toată țara. Ceremonia a marcat recunoașterea excelenței în educație și contribuțiile aduse de aceste instituții la dezvoltarea învățământului românesc. Președintele României – Klaus Werner Iohannis a înmânat ordinele Meritul pentru Învățământ în diverse grade: Mare Ofițer, Comandor, Ofițer și Cavaler, pentru a onora performanțele deosebite ale celor mai bune unități școlare din România.
Colegiul Naṭional „Decebalˮ Deva a fost decorat cu „Ordinul Meritul pentru Învăţământˮ ȋn grad de Comandor, alături de alte 19 unităṭi de ȋnvăṭămȃnt de prestigiu din ṭară. Potrivit Administraţiei prezidenţiale, această distincţie a fost acordată ,,în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru contribuţia dascălilor la dezvoltarea României prin educaţie, pentru profesionalismul şi dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a şcolii în viaţa elevului, dar şi a comunităţii”.
În cadrul aceleiaṣi festivităṭi au fost decorate Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie cu ,,Ordinul Meritul pentru Învăţământ” ȋn grad de Ofiṭer ṣi Școala Gimnazială „Hadrian Daicoviciu” Orăștioara de Sus cu ,,Ordinul Meritul pentru Învăţământ” ȋn grad de Cavaler.
Ordinul ,,Meritul pentru Învățământ’’ în diverse grade: Mare Ofițer, Comandor, Ofițer și Cavaler se acorda pentru a onora performanțele deosebite ale celor mai bune unități școlare din România, gest care simbolizează aprecierea pentru eforturile susținute ale cadrelor didactice și ale conducerilor acestor instituții în pregătirea generațiilor viitoare.
Felicităm conducerile unităților de învățământ, colectivele didactice și toți actorii educaționali pentru obținerea unor distincții, care constituie recunoaşterea si aprecierea eforturilor sustinute pentru menṭinerea excelenṭei ȋn activitate.
Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara