Meniu Principal

CĂLAN: Faciltățile acordate unor persoane privind locuințele ANL puse sub semnul întrebării

PRIMĂRIA  CĂLAN – între LEGALITATE și (I)MORALITATE

(în viziunea AUR-CĂLAN)

Prieteni, se observă că în anumite conjuncturi se vehiculează tot mai des sintagma NU-I MORAL, DAR E LEGAL, iar sub masca acestui principiu, îndoielnic din păcate, se derulează tot felul de afaceri dubioase.

Bunăoară, zilele acestea, ședința Consiliului Local (care, de regulă este programată în ultima zi de vineri din lună) s-a decalat inexplicabil, și s-a programat pe data de 11.10. 2014, adică cu două săptămâni mai devreme.

De unde atâta grabă, d-le primar?

Evident că există unele motive, mai puțin ori și mai puțin întemeiate, întrucât se știe, conform punctelor din ordinea de zi, că printre alte hotărâri care acordă unele facilități, ”anumitor” persoane, se numără și aceea a acordării și aprobării locuințelor ANL, hotărâre care a dat naștere multor suspiciuni privind persoanele ”alese” care vor avea privilegiul să le obțină.

Iar dacă aceste persoane au ”pus umărul din greu„ și s-au ”strofocat” să susțină același veșnic primar, atunci de bună seamă că ele merită un ”amărât” de apartament în zona ANL, nu-i așa?

De bună seamă că în astfel de ”situații extreme” se aplică principul bine-cunoscut SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE.

Evident că actualmente nu există nicio hotărâre care necesită o stringentă prioritate, și chiar de-ar exista o astfel de hotărâre, ea se putea aproba într-o ședință extraordinară, nu credeți?

Prin urmare e firesc a se naște în rândul cetățenilor întrebarea:  Este legal domnilor?

Putem noi da un răspuns, la fel de ”firesc”: Este legal, dar nu-i moral!

Însă, cum noțiunea de moralitate nu prea constituie apanajul instituției numită PRIMĂRIE, probabil că vreodată (sub impulsul vreunei ”sclipiri” de CONȘTIINȚĂ) să explicați d-le primar, măcar cetățenilor care intră în contact cu dv. și cu funcționarii din subordine, motivul pentru care ați deranjat echilibrul natural, întrucât se știe, și știți și domniile voastre, că LEGALITATEA și MORALITATEA se află într-o simbioză, și nu pot fi separate după alte criterii (fie ele de interese politice sau sociale)…

AUR Călan