Meniu Principal

Viorel Sălan: Producem mai mult, mai bine, mai performant, exportăm mai mult!

Performanța economică a Guvernului Ciolacu se regăsește atât în scăderea accentuată a inflației (cea mai rapidă din Europa), cât și în creșterea consistentă a exporturilor, fapt care reflectă o economie sănătoasă și solidă. Produsele realizate în România devin din ce în ce mai competitive pe piețele externe. Până la finalul anului, exporturile României vor atinge pentru prima oară în istorie pragul de 100 de miliarde de euro, cu 7,5% mai mult decât anul trecut.
o Producem mai mult, mai bine, mai performant, exportăm mai mult! De la 93 de miliarde de euro anul trecut vom ajunge la 100 de miliarde de euro! În contextul remarcabilei stabilități a monedei naționale în raport cu euro, creșterea cu 7,5% a exporturilor reflectă o performanță sporită reală a economiei naționale.
o O parte consistentă a exporturilor este asigurată de industria românească, în special ceea auto – aproximativ 50%
Este un lucru extraordinar care arată că exporturile țării înglobează valoare adăugată, deci tehnologie ridicată.
o Agricultura va contribui, de asemenea, la creșterea exporturilor. România se va menține pe primele poziții în clasamentului european al exportatorilor de cereale, în pofida caniculei din prezent
o Este important de evidențiat că aceste performanță se produce în mandatul premierului Marcel Ciolacu grație încrederii sporite a mediului de afaceri, determinate de politicile economice ale Guvernului, de investițiile publice masive, în pofida controverselor și speculațiilor privind fiscalitatea, prețurile etc.